Leefstijl bij FysioTotaal

We weten allemaal dat gezond eten en voldoende bewegen goed is voor onze gezondheid. Maar wat ís gezond eten, en wat is voldoende bewegen? En wat is bijvoorbeeld de invloed van: ons sociale leven, slaap, zonlicht en spiritualiteit, op ons leven?

Positieve Gezondheid
Mensen zijn niet hun aandoening. Toch focussen we daar in de gezondheidszorg doorgaans wel op. Alle aandacht gaat uit naar klachten en gezondheidsproblemen, en hoe we die kunnen oplossen. Wij willen het woord “gezondheidszorg” haar werkelijke waarde geven, namelijk door mensen te helpen te zorgen voor hun gezondheid. Het accent ligt hierbij niet op ziekte maar op gezondheid.

FysioTotaal voor lichaam en geest

Gelukkiger en gezonder leven
Het veranderen van onze leefstijl is niet eenvoudig. Het ontbreekt vaak aan expliciete kennis over wat we dan precies moeten veranderen en ook over de effecten die we daarvan mogen verwachten. Daar komt bij dat het een bekend gegeven is dat het moeilijker is om bestaande ‘slechte’ gewoonten af te leren dan nieuwe ‘goede’ gewoonten aan te leren. Gelukkig is het niet onmogelijk en staat u er niet alleen voor.

Complementaire geneeskunde
FysioTotaal heeft een moderne visie op gezondheidszorg. Wij gaan ervan uit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wij combineren daarom reguliere geneeskunde met, wetenschappelijk bewezen, complementaire geneeskunde.
De complementaire geneeskunde werkt aanvullend op de reguliere geneeskunde. U kunt hierbij denken aan:

 

Een voorbeeld
U kunt voor al deze complementaire zorg bij ons terecht. Heeft u bijvoorbeeld last van nekklachten, dan kan de fysiotherapeut helpen met bijvoorbeeld oefeningen. Daarnaast zouden de nekklachten ook kunnen voortkomen uit stress of spanning. Massage, yoga of mindfulness zouden dan ondersteunend kunnen werken op u herstel.

2-jarig Leefstijlprogramma Beweegkuur

Heeft u moeite om een gezonde leefstijl te hanteren? Al meerdere pogingen gedaan zonder blijvend resultaat? Bij FysioTotaal helpen wij u hierbij. In het twee jaar durende Leefstijlprogramma ‘Beweegkuur’. Uniek aan dit programma is dat u werkt met drie verschillende disciplines: een diëtiste, een fysiotherapeut én een gediplomeerde leefstijlcoach. Zo werkt u werkelijk aan alle facetten van uw gezondheid.

Het leefstijlprogramma Beweegkuur is bewezen effectief en wordt daardoor vergoed vanuit de basisverzekering en heeft geen invloed op uw eigen risico. De Beweegkuur is speciaal voor mensen met overgewicht. U heeft altijd een verwijzing van uw huisarts nodig om deel te kunnen nemen. Voor meer informatie kijk op : leefstijlprogramma-beweegkuur

 

 

Wij helpen u verder met een gezonde leefstijl