Medische fitness bij Reuma

Heeft u al geruime tijd reumatische klachten en merkt u dat u steeds meer last krijgt van pijn en stijfheid? En kunt u door vermoeidheid minder goed uw dagelijkse bezigheden volhouden? Dan is medische fitness bij reuma iets voor u.

Het is belangrijk dat u weet wat de belastbaarheid is van uw gewrichten. De belastbaarheid van een gewricht wordt onder andere bepaald door de conditie van het gewricht en de mate waarin u last heeft van ontstekingen. U kunt de belastbaarheid van uw gewrichten vergroten door uw spieren te versterken. De fysiotherapeut kan adviseren welke beweegactiviteiten geschikt zijn voor u en hoe intensief u deze kunt uitvoeren.

Grenzen bepalen en verleggen

U sport in een kleine groep, onder begeleiding van de fysiotherapeut. U volgt uw eigen programma, op basis van uw mogelijkheden en uw persoonlijke doelen. Belangrijk is dat u weer vertrouwen krijgt in uw lichaam en dat u een verbetering van uw belastbaarheid ervaart. Met medische fitness leert u uw eigen grenzen te bepalen én uw grenzen op verantwoorde wijze te verleggen. Met als doel, dat u uw dagelijkse activiteiten beter kunt uitvoeren en langer kunt volhouden.

Onze aanpak

Voordat u bij ons gaat trainen, houden we eerst een intakegesprek. We bespreken dan uw lichamelijke gezondheid en uw wensen en mogelijkheden. U maakt kennis met de fysiotherapeut en krijgt een uitleg over de apparatuur en de oefenzaal. U krijgt dan ook een programma op maat.

FysioTotaal is aangesloten Reumanetwerk Randmeren. Dit netwerk heeft tot doel de samenwerking tussen zorgaanbieders rond reuma in de regio te vergroten, voor de best mogelijke zorg

Tarieven Medische Fitness bij Reuma

1 x per week Medische Fitness Reuma 45,-  euro per maand

2 x per week Medische Fitness Reuma 65,-  euro per maand

Bekijk hier het roosteroverzicht.