Fysiotherapie bij stuitklachten

Heeft u stuitklachten? Kunt u moeilijk zitten? Bent u misschien ooit een keer op uw stuit gevallen? Bijvoorbeeld op het ijs of van de trap? Of heeft u een blijvende pijn in uw stuit na een bevalling? De kans bestaat dat uw stuitje scheef is komen te staan.
De fysiotherapeut kan u helpen door middel van fysiotherapeutische technieken het stuitje weer de eigen natuurlijke positie terug te geven. De technieken zijn zo goed als pijnvrij en zeer effectief! Uw stuitklachten therapeuten zijn: 

Scheefstand van het stuitje

Een scheefstand van het stuitje kan gevolgen hebben voor de totale bewegingsketen van gewrichten en spieren. Als gevolg van de hierdoor verstoorde zenuwprikkeling kunnen ook darm- en blaasproblemen ontstaan.

Fysiotherapie bij stuitklachten

Stuitklachten zijn vaak goed te behandelen. Fysio- en Mensendieck therapeute Ilse Jansen heeft een nascholing gevolgd waarbij zij geleerd heeft fysiotherapeutische technieken toe te passen om het stuitje de eigen natuurlijke positie terug te geven. Het corrigeren van het stuitje geeft zowel in het acute als in een chronisch stadium meteen een reactie. Het corrigeren gebeurd van buitenaf en is relatief pijnvrij. Wanneer men positief reageert op de behandeling is men vaak na 2 sessies zo goed als klachtenvrij.

De technieken zijn eenvoudig en effectief: al na één behandeling zult u een groot verschil voelen in pijn en na een paar weken zal de pijn in de meeste gevallen volledig verdwijnen.

De kosten

Fysiotherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Daarom hebben veel mensen een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Wilt u weten wat wel en niet wordt verzekerd vanuit de basisverzekering? Ga voor actuele informatie naar www.defysiotherapeut.com