Echografie bij FysioTotaal in Harderwijk

Nog sneller van uw klacht af!
Door het inzetten van echografie kunnen onze fysiotherapeuten nog efficiënter te werk gaan met uw klacht. Echografie kan heel breed worden ingezet. Denk aan uw schouder, elleboog, pols, knie, heup enkel en voetklachten kunnen door middel van echografie worden beoordeeld op afwijkingen.

Voordeel is ook dat er tijdens de echo bewogen kan worden. Zo kan uw pijnlijke plek goed in beeld worden gebracht. Heeft u al langere tijd last van een bepaalde klacht? Wellicht biedt een echo meer duidelijkheid. Onze (MSU) echografisten Elsemiek Ebbers en Jeroen Swagemakers staan voor u klaar. Hieronder leest u in welke gevallen Elsemiek of Jeroen een (MSU) echo kan toepassen.

Hoe werkt echografie?

Als u klachten heeft wilt u graag snel en duidelijk weten wat de oorzaak van een klacht is. Wij als fysiotherapeuten kunnen dan gericht de juiste therapie aanbieden en u weet waar u aan toe bent. Musculoskeletale echografie biedt daarvoor een uitkomst, door echo opnames kunnen we goed de structuren in beeld brengen en beoordelen op eventuele afwijkingen.

Echografie MSU (Musculo Skeletale Ultrasound) kan doormiddel van geluidsgolven pezen, spieren, gewrichtsbanden, slijmbeurzen, botten en gewrichten in beeld brengen. De geluidsgolven worden via een echokop omgezet in een elektrisch signaal, dit signaal wordt weergegeven in een echobeeld. Echografie is een zeer gangbare en cliëntvriendelijke manier van onderzoeken. Doordat er tijdens de echo bewogen kan worden, kan de exacte plek van de pijn in beeld gebracht worden.

 

Wanneer wordt echografie ingezet?

Niet alleen kunnen uw klachten in beeld worden gebracht, ook kan echografie worden gebruikt als tussentijdse evaluatie. Zo kunnen we zien of de therapie succesvol is en of er al herstel plaatvind.

Dit zijn veel voorkomende klachten waarbij echografie kan worden ingezet:

  • Spierblessures
  • Tennisellebogen
  • Schoudergewricht
  • Hielspoor
  • Slijmbeursontsteking
  • Achillespees afwijking
    etc…

– Echografie MSU kan niet worden ingezet bij klachten aan de romp, zoals bij nek, rug of buikklachten deze gebieden zijn te diep voor dit MSU echografie.-

De kosten van echografie

Echografie valt onder fysiotherapie. De vergoeding van echografie hangt af van uw aanvullende ziektekostenverzekering. Ga voor actuele informatie naar www.defysiotherapeut.com

Meer weten of een afspraak maken?

Wilt u meer weten? Of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact op

Wij helpen u van uw klacht af