Revalideren bij reuma

Heeft u reumatische klachten en merkt u dat uw lichaam verder achteruit gaat en meer last krijgt van stijfheid of pijn? Het is heel begrijpelijk dat u door de pijn geneigd bent om stil te gaan zitten en zo min mogelijk te bewegen. Maar juist bij reuma is het heel belangrijk dat u in beweging komt. Wij helpen u graag hierbij. Bij FysioTotaal kunt u revalideren. FysioTotaal is aangesloten bij het Reumanetwerk Randmeren. Dit netwerk heeft tot doel de samenwerking tussen zorgaanbieders rond reuma te vergroten, voor de best mogelijke zorg.

Oefenprogramma bij reuma

U krijgt een oefenprogramma dat is afgestemd op uw klachten. Het programma heeft tot doel uw belastbaarheid te vergroten, zodat u uw dagelijkse activiteiten weer beter en langer kunt uitvoeren. Bijvoorbeeld een eindje wandelen of fietsen. De oefenstof richt zich op kracht, lenigheid en conditie, maar ook op ontspanning. Belangrijk is dat u weer vertrouwen krijgt in uw lichaam, uw eigen grenzen kunt bepalen én deze leert te verleggen. En dat u weer plezier krijgt in bewegen.

Onze aanpak

Voordat u begint met het programma, krijgt u een intake bij een specifiek geschoolde fysiotherapeut. Deze intake bestaat uit een lichamelijk onderzoek, een vragenlijst en een aantal tests. Daarna maken we een programma op maat.

De kosten van Revalidatie bij reuma

De vergoeding hangt af van uw ziektekostenverzekering.

Meer informatie over Revalidatie bij reuma

Wilt u meer informatie? Of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact op.