Hydrotherapie Harderwijk

Bewegen is goed! Maar als u pijnklachten heeft valt het soms niet mee om te bewegen zonder méér pijn te krijgen. Dan biedt fysiotherapie in het water een alternatief voor bewegen. Fysiotherapie in het water, ook hydrotherapie genoemd, kan de belasting van gewrichten verminderen terwijl we werken aan kracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen.

Ook als u herstellende bent van een ziekte of operatie kan hydrotherapie uitkomst bieden. Is bewegen pijnlijk of lastig door een chronische aandoening, maar wilt u toch graag bewegen? Onze gespecialiseerde collega Elsemiek Ebbers begeleidt u graag bij het opbouwen van uw spierkracht, conditie en mobiliteit.

Hydrotherapie in de Sypel

De hydrotherapielessen vinden plaats in Sportcomplex de Sypel in Harderwijk. Met veel plezier zorgt de gespecialiseerde fysiotherapeut van FysioTotaal voor instructies en de lessen. Hierbij komen alle spieren en gewrichten aan bod. U bouwt conditie en spierkracht op en uw stabiliteit en mobiliteit worden aanzienlijk bevorderd. Daarnaast is de gezelligheid en betrokkenheid van de deelnemers een belangrijk aspect van de hydrotherapiegroepen.

Extra warm water

Bovendien zorgt het warme water voor een ontspannende werking op de spieren. Er is ook aandacht voor verbetering van uw houding en wordt u bewust gemaakt van wat gezond bewegen voor u betekent. Uiteraard houden wij rekening met uw persoonlijke klachten of beperkingen.

Voor wie?

Hydrotherapie is voor mensen van alle leeftijden, wanneer er sprake is van:

reumatische klachten;
fibromyalgie;
orthopedische klachten (bijv. heup- en knieproblemen, osteoporose, artrose);
hypermobiliteit;
algemene chronische pijnklachten;
bij revalidatie na een ongeval.

Wanneer?

De hydrotherapielessen worden elke woensdagochtend tussen 09:00 tot 12:45 uur gehouden in het verwarmde recreatie bad in de Sypel. Elke les duurt 45 minuten. Er is ruimte voor maximaal 30 deelnemers per les.

  1. 09:00 – 09:45 uur
  2. 09:45 – 10:30 uur
  3. 10:30 – 11:15 uur
  4. 11:15 – 12:00 uur
  5. 12:00 – 12:45 uur

Uiteraard kunt u ook bij ons terecht als u gewoon lekker wilt bewegen in verwarmd water onder deskundige begeleiding. U bent van harte uitgenodigd voor een proefles, neem hiervoor contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Verenging de Zonzij en kosten

Hydrotherapie is een samenwerking tussen met Vereniging Hydrotherapie De ZonZij en FysioTotaal Harderwijk.

U betaalt € 12.50 per maand aan Hydrotherapie Verenging De Zonzij.
(Dit is € 2,- voor contributie en € 10,50 aan toegangskosten voor de Sypel)

Daarnaast betaald u € 4.75 per les aan FysioTotaal door middel van kwartaal factuur.
U betaalt dus per les dat u aanwezig bent.

Wij helpen u van uw klacht af