Etalagebenen: looptraining bij FysioTotaal

Heeft u vaak pijn, kramp of vermoeidheid in uw been? Dat is vervelend. Deze klachten kunnen wijzen op etalagebenen, (claudicatio intermittens). Bij FysioTotaal in Harderwijk kunt u een speciale looptraining volgen. FysioTotaal is aangesloten bij het Chronisch Zorgnet. Het Chronisch ZorgNet werkt continu aan het verbeteren van de zorg, dicht bij huis, voor de patiënten met chronische aandoeningen. Er is een nauwe samenwerking met diverse beroeps- en patiëntverenigingen. Uw  therapeut bij FysioTotaal is:

Etalagebenen: symptomen en oorzaken

Bij etalagebenen voeren de slagaders in uw benen te weinig zuurstof aan voor de spieren die u gebruikt bij het lopen. Oorzaak hiervan zijn vernauwde slagaderen. Zo’n vernauwing ontstaat door slagaderverkalking. Het zuurstoftekort veroorzaakt pijn in uw been. Deze pijn verdwijnt door rust. Risicofactoren zijn: roken, hoge bloeddruk, suikerziekte, een verhoogd cholesterol, overgewicht en te weinig lichaamsbeweging. Ook leeftijd en aanleg spelen een rol.

Looptraining zorg voor extra haarvaatjes

Mensen met etalagebenen hebben de neiging minder te gaan lopen en vaak stil te staan. Tijdens het winkelen zijn ze geneid om vaak even voor een etalage te staan om de pijn te laten afzakken. Daar komt de term vandaan. Echter, met teveel rust verergeren de klachten. Het is dus belangrijk dat u in beweging blijft. Onze looptraining heeft tot doel dat u langer kunt lopen met minder pijn. Door de speciale looptraining maakt uw lichaam extra haarvaatjes aan in uw benen, waardoor een natuurlijke omleiding van de bloedvaten ontstaat. Hierdoor kan er weer meer zuurstof naar de benen.

Onze aanpak bij etalagebenen

U krijgt eerst een intakegesprek en een lichamelijk onderzoek. Samen met de fysiotherapeut stelt u vervolgens een plan van aanpak op. Tijdens de revalidatie krijgt u individuele begeleiding door de fysiotherapeut.

De kosten van fysiotherapie

De vergoeding is afhankelijk van uw ziektekostenverzekering.

Meer informatie over revalidatie bij etalagebenen?

Wilt u meer informatie? Of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact op.