NIEUW IN ONZE PRAKTIJK: LIJANNE WILDENBEEST, HESTER LOOIJEN EN
ILSE VAN ANROOIJ

Wij zijn heel blij met de komst van deze drie fantastische therapeuten in onze praktijk. Lijanne Wildenbeest, Hester Looijen en Ilse van Anrooij. Allen hebben ruime ervaring als oefentherapeut en zijn aangesloten bij het Netwerk Chronisch Pijn. Lijanne en Hester zijn daarnaast geregistreerd psychosomatisch oefentherapeut.  Ilse heeft zich verder gespecialiseerd als Medical Kinetics Teacher.
De therapeuten zijn aangesloten bij het Kwaliteitsregister Paramedici, SOLKNET, het Landelijk Netwerk Chronisch Pijn en het Reumanetwerk Randmeren.

Wilt u een afspraak maken met Hester, Lijanne of Ilse belt u dan met: 0341-266353
Of mail naar: info@mensendieck-harderwijk.nl

Meer informatie vindt u op https://mensendieck-harderwijk.nl/ 

Hieronder stellen zij zich aan u voor!

 

LIJANNE WILDENBEEST

Sinds 1995 ben ik werkzaam als oefentherapeut-Mensendieck. In de loop van de jaren ben ik steeds meer gaan ontdekken wat de samenhang is tussen lichaam en geest bij het ontstaan of het in stand blijven van de klachten. De grootste uitdaging vind ik dan ook om verder dan de lichamelijke klacht te kijken en samen op zoek te gaan naar achterliggende oorzaken en daar mee aan het werk te gaan. Waardoor ben je uit balans geraakt? Wat is je lichaamshouding, je levenshouding en wat beweegt je? Om deze klachten nog beter te kunnen behandelen heb ik mij gespecialiseerd in de psychosomatische oefentherapie. Ik heb hier diverse opleidingen voor gevolgd en in de praktijk inmiddels de nodige ervaring opgedaan. Nog steeds blijf ik mij ontwikkelen op het gebied van de psychosomatiek en volg ik regelmatig cursussen en bijscholingen op dit gebied .Binnen het vak oefentherapie Mensendieck heb ik mij ontwikkeld op het gebied van:

 • Psychosomatiek
 • Ademhaling en ontspanning
 • Chronische pijnklachten
 • Zwangerschapsbegeleiding pre- en postnataal

HESTER LOOIJEN

In 1989 ben ik afgestudeerd als oefentherapeut Mensendieck en heb in verschillende particuliere praktijken gewerkt. Vanaf 2004 werk ik in Harderwijk. Naast individuele behandelingen geef ik de Perfect Pilates lessen in de praktijk en verzorg ik samen met Lijanne de Relaxercise cursus.

In 2012 heb ik de opleiding tot psychosomatische oefentherapeut aan de Hoge School in Utrecht afgerond. De opleiding voelde als thuiskomen. Hier heb ik heel veel geleerd en zelf ervaren over de samenwerking tussen lichaam en geest en hoezeer gebeurtenissen uit je leven of (onbewuste) negatieve emoties een rol kunnen spelen bij lichamelijke klachten. Door deze manier van werken heb ik mij werkelijk kunnen verdiepen in mijn vak en kan ik mijn cliënten zoveel meer bieden. Samen op zoek gaan naar de oorzaak van de klachten zodat inzicht ontstaat. Daarnaast vaardigheden aanleren waardoor je in balans kunt blijven en je draagkracht groter wordt. De kracht in jezelf vinden om positiever en meer ontspannen in het leven te kunnen staan, dat wens ik iedereen toe!

Als oefentherapeut heb ik mij gespecialiseerd in:

 • Spanningsklachten/ stressmanagement
 • Fibromyalgie en chronisch vermoeidheidssyndroom (SOLK)
 • Ademhaling en ontspanningstherapie
 • Chronische pijnklachten
 • Perfect Pilates

ILSE VAN ANROOIJ

Sinds 2008 ben ik werkzaam als oefentherapeut Mensendieck en heb ik in verschillende praktijken in onze regio NW-Veluwe gewerkt. Sinds 2014 werk ik in onze praktijk en sinds 2018 werk ik alleen nog op deze locatie. Binnen de praktijk behandel ik de kinderen/jongvolwassenen met (houdingsgerelateerde)klachten. Denk daarbij aan scoliose, hypermobiliteit en hyperlaxiteit, maar ook hoofd-, nek-, schouder-, rug- en knie/heupklachten. In 2013 heb ik de opleiding tot Medical Kinetics Teacher afgerond waardoor ik de lichamelijke klachten nu nog meer vanuit de voorkeursbewegingen bekijk en driedimensionaal behandel. Daarnaast geef ik groepslessen Perfect Pilates en Medical Kinetics binnen de praktijk.

Mijn passie ligt bij het oplossen van uw lichamelijke klachten door middel van oefentherapie en houdings- en bewegingsadviezen. Uw klachten vormen voor mij een puzzel die opgelost kan worden! Het is mijn uitdaging om een passende oplossing te vinden, waardoor u weer vooruit kunt met uw leven.
Naast oefentherapeut ben ik gespecialiseerd in:

 • Medical Kinetics
 • Scoliosebehandeling
 • Therapie bij reuma en chronische pijn
 • Balans- / stabiliteitstraining
 • Behandeling van myofasciale pijn en triggerpoints
 • Perfect Pilates

 

Wilt u een afspraak maken met Hester, Lijanne of Ilse belt u dan met: 0341-266353
of mail naar: info@mensendieck-harderwijk.nl 

Meer informatie vindt u op https://mensendieck-harderwijk.nl/