Eerste Qi Gong lessen bij ons in de praktijk van start! 

Qigong (spreek uit: tjie kong)
Qigong bestaat in China al duizenden jaren. Het is wellicht de meest effectieve oefenleer voor het bereiken van een hoge leeftijd in goede gezondheid.
Uit onderzoek is gebleken dan Qigong verbetering geeft voor o.a. hart- en longziekten, hoge bloeddruk, nachtrust en gewrichtsklachten, zoals reuma en fibromyalgie. Qigong is ook uitermate geschikt voor herstel na ziekte of operatie. Bijvoorbeeld wanneer u geopereerd bent aan een hernia of als u een nieuwe heup heeft gekregen. Met Qigong kunt u effectief aan uw herstel werken.

Zorgen voor je gezondheid, betekent niet alleen oefenen als je ziek bent, maar juist ook oefenen om gezond te blijven. – Erwin Groenhof –

Rust en energie vinden in beweging
Miljoenen mensen in de wereld doen dagelijks aan Qigong. Om ouderdomsklachten te verminderen of te voorkomen, maar zeker ook voor ontspanning. De oefeningen worden vloeiend op het ritme van de ademhaling uitgevoerd. De eenvoudige en sierlijke oefeningen stimuleren de doorstroom van energie (Qi) en maken je lichaam ontspannen en krachtig. Uw hartritme wordt rustiger en uw ademhaling verdiept zich. Het lichaam wordt gelijkmatig warm. De doorstroming van bloed en lymfevocht verbetert erdoor. Algemeen ervaart u een harmonie in lichaam en geest.

Uw trainer
Erwin Groenhof is na zijn studie fysiotherapie geïnteresseerd geraakt in de Oosterse gezondheidsfilosofie.
Naast acupunctuur studeert Erwin aan de beroepsopleiding BOCAM. De BOCAM opleiding is een unieke opleiding, waarbinnen de eeuwenoude kennis van de Chinese gezondheidsfilosofie wordt gecombineerd met Westerse inzichten. Voor iedereen die zelf aan zijn of haar gezondheid en geluk wil werken en hiervoor een nieuwe aanpak zoekt, is Qigong geschikt!

Dit voorjaar start Erwin met een groepje deelnemers.
Ook interesse? Of eens een proefles meedoen? Dat kan!
Neem hier contact met ons op, dan helpen wij u verder.