Leefstijlprogramma Beweegkuur

Verandering van leefstijl voor mensen met overgewicht

Heeft u moeite om een gezonde leefstijl te hanteren? Al meerdere pogingen gedaan zonder blijvend resultaat? Bij FysioTotaal helpen wij u hierbij. In het twee jaar durende Leefstijlprogramma ‘Beweegkuur’. Uniek aan dit programma is dat u werkt met drie verschillende disciplines: een diëtiste, een fysiotherapeut én een gediplomeerde leefstijlcoach. Zo werkt u werkelijk aan alle facetten van uw gezondheid.

FysioTotaal werkt samen met TopFit Harderwijk en leefstijlcoach Nelleke Steenman. 
Het eerstvolgende Leefstijlprogramma wordt gegeven bij TopFit Harderwijk door Nelleke.
Als u zich hiervoor wilt aanmelden kunt u dit doen bij TopFit aan de Parkweg 2,
via telefoonnummer: 088 171 9000.

Zodra FysioTotaal weer start met een Leefstijlprogramma in onze praktijk,
laten wij dat weten op deze website.

 

Uw begeleiders bij Fit&Meer

Leefstijlprogramma gebaseerd op drie pijlers

Het Leefstijlprogramma ‘Beweegkuur’ is gebaseerd op de drie pijlers; beweging, voeding en coaching. Essentiële onderdelen voor een gezonde leefstijl. Door de persoonlijke coaching op verschillende fronten krijg je bewustwording en inzicht in je eigen leefstijl. Het veranderen van je leefstijl is namelijk niet voor even, maar voor je hele leven! Dat klinkt spannender dat het is. Je zult je namelijk energieker, vitaler en gelukkiger voelen.

Duurzame gedragsverandering

Vaak worden er mooie beloftes gedaan als het gaat om je gezondheid of afvallen. Ergens weten we ook wel dat dat niet dé manier is. Een echte gedragsverandering vraagt tijd, aandacht en geduld. Het leefstijlprogramma Beweegkuur is daarom ook geen ‘quick fix’ maar duurt twee jaar. In deze tijd gaan we intensief aan de slag met je leefstijl. Je krijgt handvatten om je bewegingspatroon aan te passen, daarnaast wordt ook je voedingspatroon onder de loep genomen.

‘Wat ik zo leuk vind aan dit programma is dat het drie belangrijke facetten bevat, bewegen, voeding en coaching! Zodat er echt een gedragsverandering plaats kan vinden!’ – Ilse Jansen, fysiotherapeut en leefstijlcoach – 

 

Vergoeding zorgverzekeraar

Het leefstijlprogramma Beweegkuur is bewezen effectief en wordt daardoor vergoed vanuit de basisverzekering en heeft geen invloed op uw eigen risico. Om deel te nemen aan het programma heb je altijd een verwijzing van de huisarts nodig.

Voorwaarde van deelname 

Er wordt geschat dat er in Nederland maar liefst 5 miljoen mensen rondlopen die in aanmerking komen voor de beweegkuur. Belangrijk hierbij is wel dat u goed gemotiveerd bent om het hele traject aan te gaan samen met de coaches. Hieronder ziet u de voorwaarden om mee te mogen doen aan de beweegkuur.

  • U bent gemotiveerd om 2 jaar deel te nemen aan het programma;
  • U heeft overgewicht met een BMI van 25 of hoger, met daarbij een verhoogd risico op diabetes type 2 óf hart- en vaatziekten;
  • óf U heeft overgewicht met een BMI van 30 of hoger;
  • U dient de Nederlandse taal volledig te beheersen.

Kortom:

  • Wil je gezonder leven?
  • Wil je afvallen?
  • Wil je 2 jaar lang professionele begeleiding krijgen naar een fitter leven?
  • Wil je met meer gemak je dagelijkse activiteiten uitvoeren?
  • Wil je iets doen aan je leefstijl maar weet je niet waar te beginnen?

Kijk dan of jij in aanmerking komt voor het tweejarige BeweegKuur programma van FysioTotaal!

Let op: U heeft een verwijzing van de huisarts nodig voor het deelnemen aan de gecombineerde leefstijl interventie. Tijdens het eerste deel ligt de nadruk op gedragsverandering; tijdens het tweede deel op gedragsbehoud. In het tweede programmadeel zal er meer tijd tussen de contactmomenten liggen. Belangrijk om te weten is dat er geen wekelijks beweegmoment in dit programma zit. Er worden wel verschillende beweegopties aangeboden, maar deze worden niet door de verzekering vergoed.
Uw begeleiders bij Fit&Meer

Wij helpen u verder met een gezonde leefstijl