Revalidatie en nazorg bij Long-COVID

FysioTotaal biedt een speciaal revalidatietraject aan voor mensen die het coronavirus hebben gehad. Onze gespecialiseerde therapeuten kunnen u ondersteunen bij de omgang met de gevolgen van COVID. Doordat u ziek bent geweest, kunt u klachten ervaren als; benauwdheid, kortademigheid, conditie- en krachtverlies. Ook als u niet in het ziekenhuis hebt gelegen. Hierdoor is begeleiding door een fysiotherapeut van groot belang.

De psychosomatisch fysiotherapeut kijkt ook hoe het verder met je gaat. Heeft u problemen op emotioneel vlak, verloopt het herstel goed? Als het nodig is, schakelt de therapeut in overleg met de huisarts andere zorgverleners in.

Wat kan een fysiotherapeut voor je betekenen na COVID?

De fysiotherapeut behandelt de klachten waarmee u na een COVID besmetting te maken kunt krijgen. Hij of zij helpt u om inzicht te krijgen in deze klachten. Daarnaast adviseert en begeleidt de therapeut u bij het verantwoord weer opbouwen van dagelijkse activiteiten. Hierbij zijn energieverdeling en het risico op overbelasting belangrijke aandachtspunten. De fysiotherapeut zorgt er op deze manier voor dat je op een verantwoorde manier werkt aan je herstel.

Revalidatie bij post-COVID

Doordat u ziek bent geweest, kunt u klachten ervaren als; benauwdheid, kortademigheid, conditie- en krachtverlies. Ook als u niet in het ziekenhuis hebt gelegen. Hierdoor is begeleiding door een fysiotherapeut van groot belang. Daarnaast kan het ook zijn dat u angst ervaart bijvoorbeeld om weer actief te bewegen. Ook hierbij kan de fysiotherapeut en de psychosomatisch therapeut u helpen.

Klachten die kunnen ontstaan na COVID
Zeker na een periode van opname in het ziekenhuis kan het herstel lang duren en is fysiotherapie aan te bevelen om de draad weer op te pakken. Klachten die kunnen ontstaan na het doormaken van COVID zijn:

  • Verminderde longfunctie, verminderde ademspierkracht
  • Zwakte van de spieren door langdurig niet bewegen
  • (Fors) verminderd uithoudingsvermogen
  • Pijn en/of stijfheid aan de gewrichten
  • Algeheel gevoel van vermoeidheid

Deze klachten hoeven niet allemaal te ontstaan. De ziekte kan ook veel mildere gevolgen hebben.
Voor meer informatie over de Covid revalidatie neemt u contact op met FysioTotaal 0341-460493

Kosten van Longrevalidatie

De vergoeding van Longrevalidatie hangt af van uw eigen ziektekostenverzekering.

Meer informatie over Longrevalidatie

Wilt u meer informatie? Of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact op.