Adem- & ontspanningstherapie: bij lichamelijke en mentale gespannenheid

Heeft u last van hyperventilatie, vermoeidheid of hoofdpijn? Heeft u een burn-out? Of last van angst, fobieën of depressie? Bij FysioTotaal kunt u terecht voor een adem-ontspanningstherapie (AOT). Deze therapie is ook heel geschikt bij lichamelijke klachten.

Wat is adem-ontspanningstherapie?

Met adem-ontspanningstherapie leert u de natuurlijke en ontspannen adembeweging herstellen. De therapie helpt u bewust te worden van uw lichamelijke en mentale spanningen. Fysiotherapeut Merel Westerink geeft u oefeningen waarmee u leert om uw eigen spanning te reguleren; via aandacht, voorstelling, houding, beweging en ademhaling. Het doel: letterlijk meer ontspannen leven. Uw A.O.T. therapeut bij FysioTotaal is Merel Westerink.

Naast individuele therapie geeft Merel ook om de week op donderdagavond om 20:15 uur een ontspanning les.

Bij lichamelijke en psychische problemen

De adem-ontspanningstherapie is toepasbaar bij:

  • Spanning gerelateerde problemen o.a. hyperventilatie, vermoeidheid, slaapproblemen, burn-out:
  • Psychische problemen o.a. angst, fobieën en depressie;
  • Functionele problemen o.a. rug-, nek-, en schouderklachten, RSI, whiplash, stemproblemen, ademhalingsproblemen.

 

Individuele therapie

Indiciduele A.O.T. is een onderdeel van fysiotherapie. Voor individuele A.O.T. hanteren we daarom ook het tarief voor fysiotherapie en wordt het ook als zodanig vergoed.

Groepsles

Heeft u behoefte aan een regelmatige ontspanning les? Dat kan ook! Merel geeft om de week op donderdagavond om 20:15 uur een ontspanning les (de oneven weken). U kunt hiervoor een abonnement nemen, maar u kunt er ook voor kiezen om per les te betalen en te komen wanneer u behoefte hebt.

Kosten Adem- Ontspanningstherapie

De vergoeding voor de individuele A.O.T. therapie is afhankelijk van uw eigen ziektekostenverzekering. Voor de groepsontspanningslessen kunt u kiezen uit een abonnement, maar u kunt er ook voor kiezen om per les te betalen.

Abonnement 3 maanden (6x)         € 65,=

5 strippenkaart (half jaar geldig)   € 60,=

Losse les                                                € 12,50

Deelname

Benieuwd wat AOT voor u kan betekenen? Kom dan eens langs voor een vrijblijvende proefles of maak een afspraak voor een individuele behandeling. U heeft geen verwijzing van een arts of specialist nodig.

Vergoeding

De Adem-Ontspaninngstherapie is onderdeel van uw fysiotherapeutische behandeling. De vergoeding hangt af van uw eigen ziektekostenverzekering.

Meer informatie of afspraak

Wilt u meer informatie? Of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact op!