Adem- & ontspanningstherapie: bij lichamelijke en mentale gespannenheid

Heeft u last van hyperventilatie, vermoeidheid of hoofdpijn? Heeft u een burn-out? Of last van angst, fobieën of depressie? Bij FysioTotaal kunt u terecht voor een adem-ontspanningstherapie (AOT). Deze therapie is ook heel geschikt bij lichamelijke klachten.

Wat is adem-ontspanningstherapie?

Met adem-ontspanningstherapie leert u de natuurlijke en ontspannen adembeweging herstellen. De therapie helpt u bewust te worden van uw lichamelijke en mentale spanningen. Fysiotherapeut René geeft u oefeningen waarmee u leert om uw eigen spanning te reguleren; via aandacht, voorstelling, houding, beweging en ademhaling. Het doel: letterlijk meer ontspannen leven. 

Bij lichamelijke en psychische problemen

De adem-ontspanningstherapie is toepasbaar bij:

  • Spanning gerelateerde problemen o.a. hyperventilatie, vermoeidheid, slaapproblemen:
  • Psychische problemen o.a. angst, fobieën en depressie;
  • Functionele problemen o.a. rug-, nek-, en schouderklachten, RSI, whiplash, stemproblemen, ademhalingsproblemen.

 

Ademtherapie methode

De methode geeft inzicht in de aard en de oorzaak van de spanningsklachten. Door ademtherapie met ontspanningstherapie te combineren wordt de natuurlijke adembeweging hersteld en leer je hoe je lichamelijk en geestelijk kunt ontspannen. De methode legt de relatie tussen de adembeweging en de wervelkolom, waardoor de adembeweging op een natuurlijke manier wordt beïnvloed. Zelfs mensen die al benauwd worden als ze aan het ademen denken, kunnen daarom baat hebben bij een behandeling Adem en ontspanningstherapie kan een goede ondersteuning zijn bij herstel voor iedereen die klachten heeft die het gevolg zijn van ademproblemen en spanning.

Vergoeding

De Adem-Ontspaninngstherapie is onderdeel van uw fysiotherapeutische behandeling. De vergoeding hangt af van uw eigen ziektekostenverzekering.

Meer informatie of afspraak

Wilt u meer informatie? Of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact op!