Revalideren bij kanker

Heeft u kanker of kanker gehad en wilt u werken aan uw fysieke en mentale fitheid? Dat kan bij FysioTotaal in Harderwijk. Revalideren is mogelijk voor iedereen bij wie de diagnose is gesteld. Zowel voor, tijdens als na de behandeling door de oncoloog. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat revalidatie bij kanker effect heeft op de herstelmogelijkheden. Zowel voor, tijdens als na de chemotherapie.

Kracht, conditie en beweging

Kanker is een heel ingrijpende ziekte. als gevolg van de medische behandeling kunt u te maken krijgen met lichamelijke problemen zoals pijn, stug littekenweefsel, spanningsklachten, vochtophoping, conditieverlies en vermoeidheid. Ons programma richt zich op het verminderen van deze klachten. We vinden het belangrijk dat u plezier krijgt in het bewegen en dat bewegen weer makkelijker voor uw wordt. En dat u weer vertrouwen krijgt in uw eigen lichaam. Het programma bestaat uit krachttraining, conditietraining en bewegingsoefeningen.

‘Door te trainen kun je de lichamelijke vermoeidheid doorbreken. In het begin is dat heel zwaar voor de deelnemers, maar het is nodig om hier doorheen te gaan en weer conditie op te bouwen.’ Uiteindelijk werkt dit zowel geestelijk als lichamelijk door’.

Onze aanpak

Voordat u begint, krijgt u eerst een intake bij een gespecialiseerde fsyotherapeut. Deze intake bestaat uit een vraaggesprek, een aantal vragenlijsten en fysieke tests. Op basis van de intake bepalen we de beginsituatie en stellen we – samen met u – doelen.

De kosten

De vergoeding hangt af van uw ziektekostenverzekering.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact op