Schouderrevalidatie bij FysioTotaal

Heeft u schouderklachten of krijgt u binnenkort een schouder operatie? De fysiotherapeuten van FysioTotaal in Harderwijk zijn specialisten in het behandelen van uiteenlopende klachten. Fysiotherapeut Ilse Jansen is onze schouderspecialist. Mensen met schouderklachten kunnen bij haar terecht. Ilse kijkt naar de oorzaak van u klachten. Vervolgens begeleidt zij u in o.a. uw houding, mobilisatie van het schouderblad, schoudergewricht, bovenrug en nek. Samen doet u oefeningen om uw herstel te bevorderen.

‘Als schouderspecialist heb ik goed overleg met de orthopeden in het St. Jansdal ziekenhuis. – Ilse Jansen, schouderspecialist- 

Revalideren na schouderoperatie

Onze fysiotherapeuten zijn ook specialist in revalidatie na een ongeval, operatie of ziekte. We onderzoeken u en stellen een behandelplan op. Samen werken we aan verbetering of herstel. Aan meer bewegingsvrijheid en kwaliteit van leven.

Fase 1, pré operatief

Een aantal weken voor uw schouderoperatie kunt u al bij de schouderfysiotherapeut terecht. De fysiotherapeut kan uw spieren rondom de schouder en de nek losmaken, zodat u met minder pijn de operatie ingaat. Dit draag bij aan het herstel na de operatie.

Fase 2, 0 – 6 weken na de ok

Indien nodig kan de fysiotherapeut ook aan huis komen, dit gebeurd in overleg. Tijdens deze fase krijgt u advies en begeleiding over wat u wel en niet mag met uw arm/schouder. U krijgt oefeningen en houdingsadviezen. Ook zorgt de therapeut voor het loshouden van uw nek. De schoudertherapeut werkt volgens het schouderprotocol na de ok. Hierover zijn afspraken gemaakt met de orthopeden in het St. Jansdal en de samenwerkende schoudertherapeuten in de buurt.

Fase 3, 6 – 25 weken tot 1 jaar na de ok

Na de laatste controle in het ziekenhuis, gaat de schouderrevalidatie verder. Nu komt het meer aan op het oefenen aan en het bijhouden van de spierspanning. Eerst gaan we de beweeglijkheid van de het schoudergewricht en het schouderblad optimaliseren. Daarna gaan we verder met het verbeteren van de kracht en de coördinatie.

Kosten

Fysiotherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Daarom hebben veel mensen een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Wilt u weten wat wel en niet wordt verzekerd vanuit de basisverzekering? Ga voor actuele informatie naar www.defysiotherapeut.com

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Of heeft u nog vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op! 

 

Wij helpen u van uw klacht af

 

Maak een afspraak