Pilates training

Pilates is een eenvoudige maar toch intensieve training voor elke leeftijd, zowel voor beginners als gevorderde sporters. Pilates is een training waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op het lichaam het uitgangspunt is. Het is een effectieve training om een sterk maar ook soepel lichaam te krijgen. Behalve de oppervlakkige spieren worden bij Pilates ook de dieper liggende spieren rondom de wervelkolom en in je bekken getraind. Yogadocente Judith Buissant en Eilleen Stöhr geven bij FysioTotaal de Pilates trainingen.

Pilates voor kracht en balans

Je ontwikkeld bij Pilates een sterke en stabiele romp. De ‘kern’ van je lichaam. Een sterke kern geeft je meer kracht en balans en vermindert het risico op blessures, daarom is het goed om deze stabiliteit van je kern te trainen: de spieren rondom je rug, buik en bekken, deze spieren gebruik je dagelijks bij alles wat je doet.

Groepsles

Een Pilatesles is een groepsles op de mat, waarbij je gebruik maakt van je eigen lichaamsweerstand. De aandacht gaat vooral naar de spieren van je buik, rug, bekkenbodem en je wervelkolom. De bewegingen zijn vloeiend en soepel, met oefeningen die geconcentreerd en met een bewuste ademhaling worden uitgevoerd. Tijdens de training ligt het accent op de juiste lichaamshouding, een correcte uitvoering van de oefeningen én een goede focus. Bij Pilates heb je een goede concentratie nodig. Dit heeft als bijkomend voordeel dat je rustig wordt in je hoofd en minder stress ervaart.

Na 10 lessen voel je het verschil, na 20 lessen zie je het verschil, na 30 lessen ben je een ander mens!
– Joseph Pilates, grondlegger van de Pilates – 

Visie van Pilates 

De visie van Pilates draait om de balans en coördinatie tussen het fysieke en het mentale. Hij noemde zijn methode ’the art of contrology’. Hij geloofde sterk in het principe dat je met je geest controle kunt krijgen over het functioneren van het lichaam.

Voordelen van Pilates

Pilates heeft veel voordelen, het bevorderd het herstel van blessures of bij bijvoorbeeld rugklachten is Pilates bij uitstek geschikt omdat je heel gecontroleerd je spieren traint. Andere voordelen van de Pilatesmethode zijn;

  • Soepelere bewegingen
  • Betere coördinatie
  • Versterking buikspieren
  • Stabilisatie van de wervelkolom
  • Verbeterde houding
  • Verbeterde balans; lichamelijk én geestelijk
  • Verbeterde lenigheid
  • Versterking zelfbewustzijn

 

 

Tijden

De groepslessen zijn elke week op:

Maandagochtend van 10:00 tot 11:00 uur
Maandagavond van 19:00 tot 20:00 uur
Woensdagavond 19:00 tot 20:00 uur

Kosten

Een abonnement voor 1x per week pilates is € 45,-  euro per maand

Meer informatie of proefles

Wilt u meer informatie of een afspraak maken voor een gratis proefles, dat kan.
Belt u dan met FysioTotaal 0341-460493 of stuur een mail naar info@fysiototaal.info

Wij helpen u van uw klacht af