Mindfulness Stress Reductie Training

Onze levens worden steeds sneller. Het sluipt er als het ware in, zonder dat we het doorhebben. We krijgen het steeds drukker en eisen meer van onszelf. De hoeveelheid prikkels is de laatste jaren toegenomen met de komst van onze smartphones, sociale media, reclames, sociale leven etc.

De drukte van het gezinsleven, de werkdruk, de algehele uitdaging van het leven zelf, het zorgt ervoor dat we ons vaak gespannen en gestrest voelen.

Kom weer tot jezelf en ervaar meer rust
Ieder mens krijgt vroeg of laat te maken met tegenslag, we hebben allemaal onze tekortkomingen. Wat we ook gemeen hebben is het verlangen om dit te verlichten. Om wat lichter in het leven te staan.

De Mindfulness training bij FysioTotaal helpt om weer tot jezelf te komen en om op een andere manier om te gaan met deze stress. Heel pragmatisch en down to earth. Daar is niets zweverigs aan.

De eerstvolgende 8-weekse mindfulnesstraining start in oktober 2024.
Tijden: 19:00 uur – 21:30 uur
Data: 3, 10, 17 en 24 oktober – herfstvakantie vrij –
7, 14, 21 en 28 november
(extra oefendag is op 17 november) 

Opgeven of informatie vragen kan via trainster Judith: j.kluiver@fysiototaal.info

Mindfulness Harderwijk

Mindfulness, effectief omgaan met stress

Mindfulness kan een waardevolle rol spelen in het dagelijks leven. Het is behulpzaam om innerlijke rust te ontwikkelen te midden van alle onrust in je leven. Met mindfulnesstraining ontwikkel je vaardigheden om:

 • beter om te gaan met stressvolle situaties
 • je bewust te worden van je gevoelens en gedachten
 • emotionele stabiliteit te ontwikkelen
 • meer veerkracht te ontwikkelen
 • automatische patronen leren herkennen
 • minder angsten en depressieve gevoelens te hebben

– 
Wetenschappelijk onderzoek

Mindfulness wordt nog wel eens neergezet als een hype, vaag of zweverig. Mindfulness training is echter heel concreet en vergt juist een mate van nuchterheid.

De afgelopen vijftien jaar is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit en werking van mindfulness. Dankzij deze onderzoeken blijkt mindfulness een bewezen effectieve behandeling. Ook in Radboudumc Centrum voor Mindfulness vindt een verscheidenheid aan onderzoeken plaats.

 

 

Voor wie?

Iedereen kan een mindfulnesstraining doen. Mindfulness helpt in het bijzonder bij mensen met:

 • angst klachten
 • stress- en burn-outklachten
 • sombere stemming
 • piekeren en onrust
 • lichamelijk ongemak
 • hoge sensitiviteit (hsp)

 

Mindfulness Harderwijk

De 8-weekse Stress Reductie training

Tijdens de Mindfulness Based Stress Reductie training (MBSR) leer je vaardigheden en houdingskwaliteiten. De training bestaat uit meditatieoefeningen, bewegingsoefeningen, observatieopdrachten en oefeningen uit de cognitieve gedragspsychologie. Er bestaat geen ‘quick fix’ voor de onrust, onzekerheid en stress in je leven. Hier is veel oefening voor nodig. Onderzoek wijst uit dat om ons gedrag blijvend te veranderen, wij minimaal 8 weken dagelijks moeten oefenen.

‘Niemand heeft leren piano spelen door er een boek over te lezen’ -Edel Maex-

De trainer en kosten

Judith Kluiver heeft haar opleiding tot mindfulnesstrainer gevolgd aan het Radboud UMC in Nijmegen. Judith is aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN. Zij is categorie 1 gecertificeerd. De hoogste certificering voor trainers.

De 8-weekse training kost € 395,- dit is inclusief het werkboek en een extra oefendag.
Verschillende zorgverzekeraars vergoeden de training. Vraag uw eigen verzekering naar de mogelijkheden of kijk voor vergoedingen op de website www.zorgwijzer.nl.

Vragen of aanmelden?

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden voor een 8-weekse Mindfulness training in Harderwijk? Neem dan contact op met j.kluiver@fysiototaal.info of bel met 0341-460493. Wij helpen je graag verder.

 

Mindfulness Harderwijk

Wij helpen je graag bewuster te leven