Mindfulness Stress Reductie Training

Rust vinden in een hectische wereld
Ons leven wordt steeds sneller, we streven steeds vaker naar efficiënter werken en leven. Wij eisen daardoor steeds meer van onszelf. De hoeveelheid prikkels is enorm toegenomen met de komst van sociale media, onze smartphones en computers. De drukte van het gezinsleven, de werkdruk, de algehele uitdaging van het leven zelf, het zorgt ervoor dat we ons vaak gespannen en gestresst voelen.

Ieder mens krijgt vroeg of laat te maken met tegenslag en fouten en we hebben allemaal onze tekortkomingen. Wat we ook gemeen hebben is een diep verlangen om dat ‘lijden’ te verlichten. De Mindfulness training bij FysioTotaal in Harderwijk helpt om weer tot jezelf te komen en om op een slimme manier om te gaan met deze stress.

De 8-weekse training van maart 2020 is inmiddels van start gegaan.
Wilt u weten wanneer de volgende training start? Stuurt u dan even een mailtje naar: j.kluiver@fysiototaal.info 

Mindfulness Harderwijk

Mindfulness, effectief omgaan met stress

Mindfulness staat voor; open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat mindfulness staat voor het helemaal wakker zijn en zonder (voor)oordeel kunnen waarnemen wat er in het hier-en-nu, in jezelf en om je heen, plaatsvindt. Je bent je bewust van je gemoedstoestand, je gevoelens en gedachten, zonder onmiddellijk over te gaan op je automatische reactie. Zo leer je hoe je bewuster en effectiever om kan gaan met stress, pijn, verdriet, irritatie en andere uitdagingen in je leven.

Mindfulness kent 3 elementen:

  • Gerichte aandacht (bewustzijn)
  • In het huidige moment (hier en nu)
  • Zonder te oordelen (open, vriendelijk)

Voor wie?

Mindfulness kan o.a. gebruikt worden om met stress om te gaan, burn-out klachten, onrust, chronische pijn en bijvoorbeeld onzekerheid. Ook kun je mindfulness gebruiken om je meer verbonden te voelen met alles om je heen in je leven.

 

De 8-weekse Stress Reductie training

Tijdens de Mindfulness Based Stress Reductie training (MBSR) leer je in 8 weken hoe je bewuster en effectiever om kan gaan met stress, pijn, verdriet en andere uitdagingen in je leven. Er is elke week een bijeenkomst van 2,5 uur in de stilte-ruimte bij ons in de praktijk. Je leert via diverse technieken en oefeningen, bewust te worden en anders om te gaan met de uitdagingen in je leven.
Daar bestaat helaas geen ‘quick fix’ voor. Hier is oefening en training voor nodig. We trainen onze hersenen, onze ‘aandacht-spier’. Onderzoek wijst uit dat er, voor een werkelijke gedragsverandering, wij minimaal 8 weken dagelijks moeten oefenen.

Er is de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar Mindfulness. Zo is wetenschappelijk aangetoond dat Mindfulness onder meer kan bijdrage aan:

  • Meer (zelf) compassie
  • Minder stress
  • Minder angst
  • Meer focus
  • Minder piekeren

De trainer

Judith Kluiver heeft haar opleiding tot mindfulnesstrainer gevolgd aan het Radboud UMC in Nijmegen. Het Radboudumc Centrum voor Mindfulness is een nationaal expertisecentrum voor de toepassing en wetenschappelijke evaluatie van mindfulness-based interventies in de gezondheidszorg en daarbuiten.

Vragen of aanmelden?

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden voor een 8-weekse Mindfulness training in Harderwijk? Neem dan contact op met info@fysiototaal.info of bel met 0341-460493. Wij helpen je graag verder.

 

Mindfulness Harderwijk

Wij helpen je graag bewuster te leven

 

Maak een afspraak