Sportfysiotherapie: bij sportblessures

Heeft u last van een sportblessure? Of wilt u voorkomen dat u een sportblessure oploopt? Bij FysioTotaal werken speciaal master opgeleide sportfysiotherapeuten. U kunt bij ons terecht voor onderzoek, behandeling en begeleiding. Ons doel voor u? Dat u lekker kunt sporten, zonder klachten. Wij begeleiden ook mensen die revalideren van een orthopedische ingreep aan knie, enkel en heup. Uw sportfysiotherapeuten bij FysioTotaal:

De sportfysiotherapeut

De sportfysiotherapeut richt zich zowel op het behandelen van sportblessures als op preventie. Wij zijn er voor iedereen: voor mensen die sport als hobby of beroep hebben én voor mensen die willen gaan sporten. Wij begrijpen wat er in uw sport gebeurt en wat dit vraagt van uw lichaam. We kennen de risico’s en hebben kennis van en ervaring met specifieke sportblessures, (herstel)training en trainingsopbouw. Wij voelen ons verwant met u als sporter, immers, we zijn zelf ook sporters. Bovendien zijn we vakmatig actief voor meerdere sportverenigingen in Harderwijk en Hierden.

Geleidelijke ontstane blessure

Is uw blessure geleidelijk ontstaan? Dat komt vaak door overbelasting, veroorzaakt door een verkeerde sporttechniek of door een verstoorde ketenfunctie van uw lichaam. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verminderde core stability. Aan de hand van een aantal tests beoordeelt onze sportfysiotherapeut de ernst en oorzaak van de blessure en maakt hij of zij een behandelplan. We besteden daarin ook aandacht aan preventie. Dit om herhaling in de toekomst te voorkomen.

Wij zijn onder andere gespecialiseerd op het gebied van:

 • Achillespees / kuit klachten
 • Overbelastingsblessure van het onderbeen MTSS
 • Knie klachten bij PFPS
 • Hamstring klachten
 • Lies blessure

 

Revalidatie na operatie van enkel of knie:

Nadat u geopereerd bent verwijst uw specialist u meestal door naar een fysiotherapeut voor revalidatie, om u op een professionele manier te begeleiden naar herstel.
Als sportfysiotherapeuten zijn wij gespecialiseerd in de revalidatie bij: 

 • Enkel breuk
 • Kijkoperatie van enkel of knie
 • Voorste Kruisband letsel

Preventie, voorlichting en advies

Een sportblessure is vervelend. Voorkomen is dus beter dan genezen. Daarom kunt u bij onze sportfysiotherapeuten terecht voor preventief onderzoek, preventieve behandelingen, voorlichting & advies. We kunnen u preventief screenen, zodat u weet hoeveel risico u loopt. Denk aan sprongtesten, hardloopanalyses en andere sport specifieke analyses.

Behandeling van sportblessures

Heeft u een sportblessure opgelopen? Wacht dan niet lang met het inschakelen van een sportfysiotherapeut. Want hoe eerder u ons inschakelt, hoe beter en efficiënter we u kunnen behandelen. En twijfelt u aan de ernst van uw blessure? Maak dan een afspraak voor een analyse.

Acute sportblessure

Gaat het om een acute sportblessure, bijvoorbeeld veroorzaakt door een verkeerde beweging of een overtreding door de tegenstander? Dan voeren we allereerst een zorgvuldige trauma-analyse uit. Dit om te bepalen wat er precies aan de hand is en welk weefsel is aangedaan. Dit is bij uitstek de expertise van de sportfysiotherapeut. Op basis van dit onderzoek bepalen we welke behandeling nodig is.
Wij zijn onder andere gespecialiseerd op het gebied van:

 • Enkel letsel / verzwikking
 • Knie letsel / verdraaiing
 • Spierscheur / zweepslag

Behandelmogelijkheden

Onze sportfysiotherapeuten analyseren de blessure en maken samen met u een behandelplan. Doordat onze sportfysiotherapeuten een jarenlange master sportfysiotherapie opleiding hebben gevolgd weten zij het juiste trainingsschema op te stellen, ongeacht welke sport je beoefend. Aspecten als kracht, coördinatie, snelheid, uithoudingsvermogen en lenigheid  komen bij de behandeling aan bod.

Dit kunnen wij ook voor sporters betekenen:

 • Het opstellen van oefenschema’s, met de juiste opbouw van de training
 • Bindweefsel massage en Sportmassage
 • Medical taping
 • Dry needling