Sportfysiotherapie: bij sportblessures

Heeft u last van een sportblessure? Of wilt u voorkomen dat u een sportblessure oploopt? Bij FysioTotaal werken speciaal opgeleide sportfysiotherapeuten. U kunt bij ons terecht voor onderzoek, behandeling en begeleiding. Ons doel voor u? Dat u lekker kunt sporten, zonder klachten. Wij begeleiden ook mensen die revalideren van een orthopedische ingreep aan knie, enkel en heup. Uw sportfysiotherapeuten bij FysioTotaal:

De sportfysiotherapeut

De sportfysiotherapeut richt zich zowel op het behandelen van sportblessures als op preventie. Wij zijn er voor iedereen: voor mensen die sport als hobby of beroep hebben én voor mensen die willen gaan sporten. Wij begrijpen wat er in uw sport gebeurt en wat dit vraagt van uw lichaam. We kennen de risico’s en hebben kennis van en ervaring met specifieke sportblessures, (herstel)training en trainingsopbouw. Wij voelen ons verwant met u als sporter, immers, we zijn zelf ook sporters. Bovendien zijn we vakmatig actief voor meerdere sportverenigingen in Harderwijk en Hierden.

Preventie, voorlichting en advies

Een sportblessure is vervelend. Voorkomen is dus beter dan genezen. Daarom kunt u bij onze sportfysiotherapeuten terecht voor preventief onderzoek, preventieve behandelingen, voorlichting & advies. We kunnen u preventief screenen, zodat u weet hoeveel risico u loopt. Denk aan sprongtesten, hardloopanalyses en andere sport specifieke analyses.

Behandeling van sportblessures

Heeft u een sportblessure opgelopen? Wacht dan niet lang met het inschakelen van een sportfysiotherapeut. Want hoe eerder u ons inschakelt, hoe beter en efficienter we u kunnen behandelen. En twijfelt u aan de ernst van uw blessure? Maak dan een afspraak voor een analyse.

  • Acute sportblessure

    Gaat het om een acute sportblessure, bijvoorbeeld veroorzaakt door een verkeerde bewging of een overtreding door de tegenstander? Dan voeren we allereerst een zorgvuldige trauma-analyse uit. Dit om te bepalen wat er precies aan de hand is en welk weefsel is aangedaan. Dit is bij uitstek de expertise van de sportfysiotherapeut. Op basis van dit onderzoek bepalen we welke behandeling nodig is.

  • Geleidelijke ontstane blessure

    Is uw blessure geleidelijk ontstaan? Dat komt vaak door onverbelasting, veroorzaakt door een verkeerde sporttechniek of door een verstoorde ketenfunctie van uw lichaam. Aan de hand van een aantal tests beoordeelt onze sportfysiotherapeut de ernst en oorzaak van de blessure en maakt hij of zij een behandelplan. We besteden daarin ook aandacht aan preventie. Dit om herhaling in de toekomst te voorkomen.