Yoga voor lichaam en geest

Yoga voor lichaam en geest. De balans tus­sen lichaam en geest kan worden verstoord door stress. Yoga biedt ons oefeningen die de balans weer kan herstellen. Het woord ‘yoga’ is afgeleid van het Sanskriet woord Yuj dat ‘verbinding’ betekent. Het gaat dan om de verbinding tussen lichaam en geest. Het maakt lichaam en geest leven­dig en flexibel. Je leert te luisteren naar je eigen lichaam en je leert omgaan met je eigen grenzen. Yoga is er in verschillende vormen.
Yogadocent Judith Buissant
Yoga docente Judith Buissant des Amorie – Keizer heeft haar eigen yogaschool in Nijkerkerveen. Daarnaast geeft zij wekelijkse yogalessen bij ons in de praktijk. Yoga sluit heel mooi aan bij onze visie op bewegen en bewustwording.
Na twee jaar conservatorium heeft Judith de opleiding HBO verpleegkunde afgerond. Het werken in de verpleging bracht haar naast een gevoel van betrokkenheid ook een interesse bij voor de anatomie van ons lichaam. In 2015 heeft Judith met succes de vierjarige Yoga & Vedanta opleiding afgerond. Als gediplomeerd yogadocent is zij lid van de VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland).

‘Ik voel me betrokken en het doet me goed te zien als anderen beter in hun vel zitten door yoga en in hun dagelijks leven meer balans ervaren.’  – Yoga docente Judith Buissant des Amorie –

Yoga voor lichaam en geest
yoga voor lichaam en geest

Judith geeft de volgende yogalessen: 

Flow Yoga
Bij een flow les komt er vanuit de adem verbinding tussen de houdingen.De flow yogales is afgeleid van de Asthanga Vinyasa Yoga. De bewegingen zijn wat vloeiender dan in de Hatha Yoga les en daardoor ontstaat er een natuurlijke flow. De Suryanamaskar (zonnegroet) komt vaker terug en door middel van de zonnegroet ontstaat er een verbinding tussen de houdingen. De les is wat intensiever dan een Hatha Yoga les, maar minder intens (of milder) dan een Asthanga Yoga les.
Hatha yoga
Het woord Hatha komt uit het Sanskriet en dat kan je opsplitsten in ‘ha’ wat zon betekent en ‘tha’ wat maan betekent, twee tegenpolen. Bijvoorbeeld koud en warm, zwaar tegenover licht. Actief tegenover passief, willen tegenover kunnen. In de Hatha Yoga probeer je door middel van houdingen geleid door je adem meer in balans te komen en meer rust te ervaren.
De Hatha Yoga is niet prestatiegericht. je mag zelf ontdekken hoe het voor jou goed voelt. Na een houding neem je de tijd om te voelen wat een houding met je gedaan heeft, je voelt na. Het is een individuele zoektocht waarin je vooral mag doen wat jouw lichaam nodig heeft. We eindigen met een eindontspanning, de Savasana. Voor iedereen toegankelijk.
Yin yoga en meditatie
Yin Yoga is een mooie rustige vorm yoga, waarbij je de houding langer aanhoudt. Het wordt ook wel bindweefsel yoga genoemd. Yin Yoga is de manier om je bindweefsel en gewrichten te laten herstellen en te versterken. Door het langzame tempo kom je meer tot rust en neemt je lichaamsbewustzijn toe. De meditatie vorm die we toepassen is een afgeleide van Vipassana meditatie.
Voor iedereen toegankelijk
Stoel Yoga (mogelijk in de toekomst) 
Je volgt de les vanaf je stoel. De houdingen worden ondersteund door de stoel. Dit kan heel prettig zijn wanneer je moeite hebt met liggen en niet makkelijk kunt zitten op de grond. Bij staande oefeningen wordt de stoel vaak gebruikt als steun bij balansoefeningen of om een houding te vergemakkelijken. Deze les is laagdrempelig, en ook geschikt voor mensen die een lichamelijke beperking hebben.

 

 

Lestijden yoga

Woensdagavond

18:00-19:00 Yin yoga
19:00-20:00 Flow yoga

Donderdagochtend
 08:45-10:00 Yin yoga en meditatie
10:30-11:30 Hatha yoga
Kosten abonnement
1 x per week yoga  €45,-  per maand
2 x per week yoga  € 65,-  per maand

Strippenkaart
10 strippen á € 140,- (6 maanden geldig) verkrijgbaar bij de receptie. 

Wij helpen u verder met een gezonde leefstijl

 

Maak een afspraak