Yoga voor lichaam en geest

Yoga voor lichaam en geest. De balans tus­sen lichaam en geest kan worden verstoord door stress. Yoga biedt ons oefeningen die de balans weer kan herstellen. Het woord ‘yoga’ is afgeleid van het Sanskriet woord Yuj dat ‘verbinding’ betekent. Het gaat dan om de verbinding tussen lichaam en geest. Het maakt lichaam en geest leven­dig en flexibel. Je leert te luisteren naar je eigen lichaam en je leert omgaan met je eigen grenzen. Yoga is er in verschillende vormen.
Yogadocent Judith 
Yoga docente Judith Buissant des Amorie – Keizer heeft haar eigen yogaschool in Nijkerkerveen. Daarnaast geeft zij wekelijkse yogalessen bij ons in de praktijk. In 2015 heeft Judith met succes de vierjarige Yoga & Vedanta opleiding afgerond. Als gediplomeerd yogadocent is zij lid van de VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland).
Yogadocent Laura 
Laura is kinder- en volwassen yogadocent. Bij haar yogaschool ‘Terug-naar-je-matje’ kunnen kinderen en hun ouders meer  kennis maken met yoga en pilates in Harderwijk. Ik laat zien wat de effecten hiervan kunnen zijn en hoop op deze manier yoga meer toegankelijk te maken voor iedereen. In de praktijk bij FysioTotaal TopzorgGroep verzorg ik ook wekelijks yoga- en pilateslessen.
Yogadocent Adriaan 

Bij FysioTotaal TopzorgGroep geef ik o.a. Restorative Yoga. Hierbij ligt de nadruk op ontspanning. Het geeft je de mogelijkheid te vertragen, jezelf aandacht te geven in geduld en compassie. Daarnaast verzorgt Adriaan ook de Yoga voor Mannen, om fysiek en mentaal fit te blijven zonder ingewikkelde houdingen. Adriaan volgde de 3-jarige Raja Yoga Docentenopleiding, die hij in 2019 heeft afgerond.

Judith Buissant des Amorie

 

Laura van den Boogert

 

Adriaan van Ek

 

Yoga voor lichaam en geest

Voor de volgende yogalessen kunt u bij ons terecht: 

Flow Yoga
Bij een flow les komt er vanuit de adem verbinding tussen de houdingen.De flow yogales is afgeleid van de Asthanga Vinyasa Yoga. De bewegingen zijn wat vloeiender dan in de Hatha Yoga les en daardoor ontstaat er een natuurlijke flow. De Suryanamaskar (zonnegroet) komt vaker terug en door middel van de zonnegroet ontstaat er een verbinding tussen de houdingen. De les is wat intensiever dan een Hatha Yoga les, maar minder intens (of milder) dan een Asthanga Yoga les.
Hatha yoga
Het woord Hatha komt uit het Sanskriet en dat kan je opsplitsten in ‘ha’ wat zon betekent en ‘tha’ wat maan betekent, twee tegenpolen. Bijvoorbeeld koud en warm, zwaar tegenover licht. Actief tegenover passief, willen tegenover kunnen. In de Hatha Yoga probeer je door middel van houdingen geleid door je adem meer in balans te komen en meer rust te ervaren.
De Hatha Yoga is niet prestatiegericht. je mag zelf ontdekken hoe het voor jou goed voelt. Na een houding neem je de tijd om te voelen wat een houding met je gedaan heeft, je voelt na. Het is een individuele zoektocht waarin je vooral mag doen wat jouw lichaam nodig heeft. We eindigen met een eindontspanning, de Savasana. Voor iedereen toegankelijk.
Yin yoga en meditatie
Yin Yoga is een mooie rustige vorm yoga, waarbij je de houding langer aanhoudt. Het wordt ook wel bindweefsel yoga genoemd. Yin Yoga is de manier om je bindweefsel en gewrichten te laten herstellen en te versterken. Door het langzame tempo kom je meer tot rust en neemt je lichaamsbewustzijn toe. De meditatie vorm die we toepassen is een afgeleide van Vipassana meditatie.
Voor iedereen toegankelijk
Restorative Yoga (herstellende yoga)
Restorative Yoga is een vorm van yoga zonder inspanning. Tijdens deze verstillende les wordt je begeleid in de houdingen waarbij de focus ligt op vertragen, tot rust komen, ontspannen. De zachte houdingen en de aandacht voor je adem nodigen je uit om diep te ontspannen. Hierdoor komt ook het zenuwstelsel tot rust. Door deze vorm van yoga met regelmaat te beoefenen kun je je lichaam en geest herstellen van overbelasting. Restorative Yoga werkt positief bij stress gerelateerde klachten.
Mannen yoga
Het maakt niet uit of je lenig bent, bij het vooroverbuigen wel of niet bij je tenen kan. Je hoeft jezelf niet in een ingewikkelde houding te wurmen. Deze yoga is voor mannen die fysiek en mentaal fit willen zijn en blijven. Je leert luisteren naar je lichaam, zodat je de eigen grenzen leert herkennen en te respecteren. Concentratie, balans, coördinatievermogen en gecontroleerd gebruik van spieren worden gestimuleerd en verbeterd door yoga. Kortom, yoga heeft veel voordelen die je kunnen helpen bij het dagelijks leven.

 

 

Lestijden yoga

Maandagavond
20:00 – 21:00 Yin Yoga

Dinsdagavond
18:45 – 19:45 Restorative Yoga (herstel yoga)
20:00 – 21:00 Mannen Yoga 

Woensdagavond
18:00 – 19:00 Yin Yoga
19:00 – 20:00 Flow Yoga

Donderdagochtend
08:45 – 10:00 Yin Yoga en meditatie
10:30 – 11:30 Hatha Yoga 

Kosten abonnement
1 x per week yoga  €45,-  per maand
2 x per week yoga  € 65,-  per maand

Strippenkaart
10 strippen á € 140,- (6 maanden geldig) verkrijgbaar bij de receptie. 

Wij helpen u verder met een gezonde leefstijl

 

Maak een afspraak