Handtherapie: bij klachten aan hand, pols of onderarm

Heeft u een klacht aan uw hand, pols of onderarm? Dat vraagt om een zorgvuldige behandeling, uitgevoerd door een specialist. Bij FysioTotaal in Harderwijk zijn twee handtherapeutes die u kunnen helpen.

Wat is handtherapie?

Een blessure aan hand, pols of onderarm moet met de grootst mogelijke zorg worden behandeld. Immers, de hand is een complex geheel van spieren, pezen, banden, zenuwen en gewrichten. En een stoornis aan onze handen maakt veel handelingen bijna onmogelijk. Handtherapie is een aparte specialisatie binnen de fysiotherapie. Onze handtherapeutes hebben dan ook specifieke kennis en vaardigheden op het gebied van hand-, pols- en onderarmletsels. Uw handtherapeute bij FysioTotaal is Elsemiek Ebbers.

Gerichte behandeling door de handtherapeute

We stemmen de behandeling nauwkeurig af op uw specifieke klacht. Onze handtherapeute onderzoekt u en stelt een behandelplan op. Daarna start de behandeling en begeleiding. Afhankelijk van uw klacht oefenen we de mobiliteit, spierkracht, coördinatie en stabiliteit. Ons doel voor u: een zo goed mogelijk eindresultaat. Zo dat u weer vrij bent om uw handelingen uit te voeren.

Met welke klachten kunt u terecht?

De handtherapeut kan u helpen bij o.a.

  • Instabiele pols
  • Carpaal Tunnel Syndroom
  • Syndroom van De Quervain
  • Malletvinger
  • Polsfractuur
  • Ná een handoperatie

 

De kosten

Handtherapie is onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling. De vergoeding hangt af van uw ziektekostenverzekering.

Meer informatie of een afspraak?

Wilt u meer informatie? Of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact op.