Fysiotherapie bij Parkinson

De ziekte van Parkinson is een veelvoorkomende en complexe aandoening en kan veel beperkingen met zich mee brengen. Voor gespecialiseerde, persoonlijke Parkinsonzorg kunt u terecht bij onze collega René Visser. René is aangesloten bij het ParkinsonNet. Dit betekent dat René is opgeleid in de behandeling van de ziekte van Parkinson. Hiermee maakt hij  onderdeel uit van het regionale netwerk waarin zorgverleners nauw samenwerken rondom én met de patiënt. Om ervoor te zorgen dat u de allerbeste zorg krijgt die mogelijk is.

 

 

Het ParkinsonNet

ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten en patiënten met parkinsonisme. Zorgverleners, waaronder neurologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen, verdeeld over 69 regio’s in Nederland zijn aangesloten bij dit netwerk. Zodoende zijn de behandelingen deskundig en beter op elkaar afgestemd. ParkinsonNet streeft naar een wereld waarin iedereen met de ziekte van Parkinson of parkinsonisme de allerbeste zorg krijgt die mogelijk is, afgestemd op de behoefte van de patiënt.

Fysiotherapie bij Parkinson

Het is belangrijk de fysiotherapie in een vroeg stadium te starten waarbij de fysiotherapeut speciale aandacht heeft voor:

  • Informeren betreffende de veiligheid en het oefenen in de thuissituatie
  • Verbeteren van het looppatroon
  • Verbeteren van de beweeglijkheid
  • Verbeteren van de conditie
  • Uitvoeren van transfers
  • Balans, valpreventie
  • Activiteiten van het Dagelijks Leven (ADL) verbeteren

Parkinson Zorgzoeker

Gespecialiseerde zorg in de buurt van alle aangesloten disciplines vindt u eenvoudig via de Parkinson Zorgzoeker, www.parkinsonzorgzoeker.nl

Kosten

De vergoeding van uw fysiotherapeutische behandeling is afhankelijk van uw eigen ziektekostenverzekering. Wilt u weten wat wel en niet wordt verzekerd vanuit uw basisverzekering? Ga voor actuele informatie naar www.defysiotherapeut.com

Meer informatie of een afspraak?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de gespecialiseerde zorg die René u kan bieden? Neem dan contact met ons op.