Heuprevalidatie en knierevalidatie

Heeft u samen met uw specialist besloten dat u een nieuwe heup of een knieprothese krijgt? Dan kunt u een heuprevalidatie of knierevalidatie programma volgen bij FysioTotaal, voor optimaal herstel. Het programma start al vóór de operatie:

  • Fase 1: pre-operatief: Enkele weken voor de operatie start u samen met de fysiotherapeut met het trainen van uw beenspieren en het werken aan uw conditie.
  • Fase 2: training thuis of in de praktijk (0 – 6 weken na de operatie) U heeft de operatie achter de rug en bent weer thuis. In overleg komt de fysiotherapeut bij u thuis. U krijgt advies over uw revalidatie en begeleiding bij het lopen met een loophulpmiddel. Ook doet u oefeningen voor het opbouwen van de beweeglijkheid, spierkracht en stabiliteit van het geopereerde been.
  • Fase 3: revalidatie in onze praktijk (6 – 25 weken) Na de zes-wekelijkse controle bij de specialist in het ziekenhuis komt u naar onze praktijk voor revalidatie onder begeleiding van de fysiotherapeut. Met meer trainingsapparatuur werkt u aan verder herstel van beweeglijkheid, spierkracht en stabiliteit.

Onze aanpak

Zodra de datum van uw operatie bekend is, kunt u contact met ons opnemen voor het inplannen van de eerste behandeling. Wij kunnen dan direct starten met de kie- of heuprevalidatie.

De kosten van revalidatie bij nieuwe knie of heup

De vergoeding hangt af van uw eigen ziektekostenverzekering.

Meer informatie over revalidatie bij nieuwe knie of heup

Wilt u meer informatie? Of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact op.