Yoga Nidra, ook wel de ‘yoga van de slaap’

In deze hectische en onzekere tijden zijn momenten van ontspanning heel belangrijk voor ons welzijn.  We krijgen veel prikkels binnen van smartphones, nieuws, televisie, e-mails, appjes, social media etc. Dit creëert stress, Belangrijk is om ons systeem tot rust te brengen, zodat het de kans krijgt om te herstellen. Yoga Nidra is hiervoor een uitermate geschikt middel.

De cursus Yoga Nidra 2020 zit momenteel vol. Heeft u interesse in Nidra of in een andere vorm van yoga? Neem contact op met FysioTotaal 0341-460493 

Kom tot rust met de Yoga Nidra onder leiding van Judith Buissant

Wat is yoga Nidra?
Yoga Nidra wordt ook wel de ‘slaap yoga’ genoemd. In tegenstelling tot bij andere vormen van yoga, doe je bij yoga Nidra geen zittende en/of staande houdingen. Je ligt zo stil mogelijk op je mat, eventueel met een deken over je heen.
Tijdens een yoga Nidra sessie leidt yoga docente Judith je door de verschillende fases van de oefening heen. Je laat je begeleiden. Hierdoor kun je volledig ontspannen en hoef je niks actiefs te doen. Yoga Nidra is daarmee echt een ontspanningstechniek.

Voordelen van Yoga Nidra

1. Bewuste diepe ontspanning
Dat we vaak niet volledig kunnen ontspannen komt vaak door stress. Iedereen heeft hier mee te maken. Door alle prikkels die we dagelijks binnen krijgen ontstaan er spanningen in ons lichaam.

Je lichaam is constant bezig om alle functies in balans te houden. Denk aan je bloeddruk, ademhaling, spijsvertering en temperatuur. Stress verstoort deze processen in het lichaam. Voor een korte periode is dit niet erg. Maar het wordt wel schadelijk wanneer het dag in en dag uit gebeurt. Je lichaam is hierdoor constant uit balans en dit kan lichamelijke en mentale klachten veroorzaken.

Je ervaart tijdens een sessie een diepe ontspanning

Yoga Nidra is een van de beste manieren om je lichaam weer een in balans te brengen. Optimale balans tussen lichaam en geest.

 

Ervaar diepe ontspanning tijdens de yoga Nidra

2. Kalmering van je zenuwstelsel
Omdat we in een wereld leven waarin we bijna constant overprikkeld worden, hebben steeds meer mensen last van een overprikkeld zenuwstelsel.

Door de overprikkeling van het zenuwstelsel, vinden veel mensen het moeilijk om weer terug te schakelen naar een ontspanningsmodus. De prikkels en informatie blijft door hun hoofd gaan waardoor er een onrustig en gejaagd gevoel ontstaat en ze niet meer kunnen ontspannen.

Yoga Nidra is misschien wel de beste techniek om je zenuwstelsel te kalmeren en tot een diepe ontspanning te brengen.

Kosten en data van de cursus
De cursus bestaat uit drie avonden. Vrijdagavond 27 november, woensdagavond 16 december en 13 januari van 20:00 tot ongeveer 21:30 uur.
De lessen zijn los te volgen en kosten 20,- per les. Indien je je voor alle drie de avonden opgeeft, dan zijn de kosten 50,- .

Opgeven kan via info@fysiototaal.info of bel met FysioTotaal 0341-460493