Heb je reuma en wil je (weer) gaan hardlopen? Dat kan in Harderwijk!

FysioTotaal en de Reuma Patiënten Vereniging Randmeren werken samen om jou een echte professionele hardloop clinic aan te bieden.
Hardlopen is in veel gevallen mogelijk, ondanks de beperkingen van jouw reuma. Met een groep geestverwanten volg je een trainingsprogramma van twaalf weken onder begeleiding van een professionele looptrainer en een ervaren reumatherapeut. Het doel is verbetering van looptechniek, spierkracht en conditie.

 

 

Er is één vaste groepstraining in de week. Vertrek- en eindpunt is de praktijk van Fysio Totaal, Achterste wei 2 in Harderwijk.
Daarnaast ga je één keer per week zelf trainen aan de hand van aanwijzingen van de looptrainer.
Naast looptraining krijg je ook adviezen voor krachttraining en een wekelijkse mail met informatie.
Voordat we van start gaan maken we een afspraak voor de intake. Met de reumatherapeut worden jouw mogelijkheden doorgesproken. Als er sprake is van ernstige actieve ontstekingen of afwijkingen aan de gewrichten, zal deelname soms niet mogelijk zijn. We gaan van start als er acht inschrijving zijn binnengekomen.

DE EERSTE TRAINING START OP MAANDAG 11 MEI 2020 

En na de clinic?

Het doel is dat je na twaalf weken zelf op verantwoorde wijze een half uur in eigen tempo kunnen hardlopen. Dat kan op eigen gelegenheid, maar ook in groepsverband. Bij voldoende belangstelling gaat de Reuma Patiënten Vereniging een eigen hardloopgroep starten, waarbij een reumatherapeut regelmatig bij iedere deelnemer controleert of alles nog goed gaat. En van tijd tot vragen we onze looptrainer om nog eens kritisch naar onze looptechniek te kijken. Met een goede techniek loop je namelijk veel gemakkelijker.

Wat kost het?

Leden van de Reuma Patiënten Vereniging Randmeren betalen € 89,- voor de gehele cursus, van intake tot afronding. Omdat wij vinden dat iedereen met reuma mee moet kunnen doen, bieden wij alle deelnemers het lidmaatschap voor 2020 gratis aan, zonder automatische

verlenging. Je hoeft zelf niet op te zeggen! Het verenigingsmagazine De Sprong krijg je in 2020 kosteloos toegezonden.
Voor volgende jaren kost het lidmaatschap € 18,-per jaar.

AANMELDEN

Wil je meedoen?

Stuur een mail naar Sandra Magendans (s.magendans@fysiototaal.info) en vermeld naam, adres, woonplaats en telefoonnummer.

U wordt begeleid door Koen en Sandra!