Revalidatie voor Covid-19 patiënten bij FysioTotaal

FysioTotaal biedt een speciaal revalidatietraject aan voor mensen die het coronavirus hebben gehad. Onze gespecialiseerde therapeuten kunnen u ondersteunen bij de omgang met de gevolgen van COVID-19.

Doordat u ziek bent geweest, kunt u klachten ervaren als; benauwdheid, kortademigheid, conditie- en krachtverlies. Ook als u niet in het ziekenhuis hebt gelegen. Hierdoor is begeleiding door een fysiotherapeut van groot belang. Daarnaast kunt u ook angst ervaren, o.a. om weer te bewegen.

Klachten die kunnen ontstaan na COVID-19
Zeker na een periode van opname in het ziekenhuis kan het herstel lang duren en is fysiotherapie aan te bevelen om de draad weer op te pakken. Klachten die kunnen ontstaan na het doormaken van COVID-19 zijn:

  • Verminderde longfunctie, verminderde ademspierkracht
  • Zwakte van de spieren door langdurig niet bewegen
  • (Fors) verminderd uithoudingsvermogen
  • Pijn en/of stijfheid aan de gewrichten
  • Algeheel gevoel van vermoeidheid
  • Problemen met het uitvoeren van dagelijkse handelingen (ADL)
  • Depressie en/of angstgevoelens
  • Posttraumatische stresssyndroom

Deze klachten hoeven niet allemaal te ontstaan. De ziekte kan ook veel mildere gevolgen hebben.

Wat kan FysioTotaal betekenen bij uw herstel?
Na verwijzing van uw specialist of huisarts maken we een afspraak online. Uw fysiotherapeut zal samen met u kijken welke haalbare doelen nagestreefd gaan worden. Aan de hand van een intakegesprek stellen we een individueel behandelprogramma samen die voor u op maat gemaakt is. In eerste instantie zal dit een online en/ of telefonisch begeleidingstraject vanuit huis zijn. Afhankelijk van uw specifieke situatie kan dit later vervolgd worden met een trainingsprogramma in onze praktijk. Onze praktijk is ingericht volgens de hygiëne richtlijnen van het RIVM. Onze therapeuten; René, Alice en Lydia, beschikken over actuele kennis van COVID-19 doordat ze de afgelopen maanden scholingen, lezingen en webinars hebben gevolgd.

 

Psychosomatische therapie bij FysioTotaal 
Naast fysiotherapie kunt u in onze praktijk ook terecht voor psychosomatische therapie. De psychosomatiek houdt zich bezig met de wisselwerking tussen lichaam en psyche. Psychosomatiek is als het ware het vangnet tussen de fysiotherapeut en de psycholoog.

Psychosomatiek richt zich op ziektebeelden die zich lichamelijk manifesteren, maar waarbij psychische factoren een belangrijke rol kunnen spelen.

Onze collega’s Hester, Lijanne en René kunnen u helpen in de omgang met angstige gevoelens die mogelijk zijn ontstaan na uw ziekenhuisbezoek. Daarnaast kunnen zij u helpen uw energiebalans beter te managen. Ook krijgt u inzicht in hoe uw herstel kan verlopen, op gebied van duur, intensiteit en uw mogelijke valkuilen. Dit is een belangrijk onderdeel van het revalidatietraject.

Samenwerking met ander zorgverleners
FysioTotaal werkt ook nauw samen met andere disciplines, zoals de huisartsen, ergotherapeuten, psychologen en diëtisten om u zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Hiervoor is een eerstelijns netwerk ingericht met speciale in COVID-19 geschoolde zorgverleners. Daarnaast is er een samenwerking met het St. Jansdal-ziekenhuis waardoor er optimale zorg aangeboden kan worden, afhankelijk van de zorgzwaarte.

Heeft u vragen? Neem hier contact met ons op, wij staan graag voor u klaar!