FysioTotaal biedt een speciaal revalidatietraject aan voor mensen die na een besmetting met het coronavirus uit het ziekenhuis of van de IC zijn gekomen. Ook mensen die thuis ernstig ziek zijn geweest, komen in aanmerking voor de ruimere dekking vanuit de basisverzekering.

Onze gespecialiseerde therapeuten kunnen u ondersteunen bij de omgang met de gevolgen van COVID-19. Zodat u weer vertrouwen krijgt in uw eigen lichaam. 

Doordat u ziek bent geweest, kunt u klachten ervaren als; benauwdheid, kortademigheid, conditie- en krachtverlies. Ook als u niet in het ziekenhuis hebt gelegen. Hierdoor is begeleiding door een fysiotherapeut van groot belang. Daarnaast kunt u ook angst ervaren, o.a. om weer te bewegen.

Klachten die kunnen ontstaan na COVID-19
Zeker na een periode van opname in het ziekenhuis kan het herstel lang duren en is fysiotherapie aan te bevelen om de draad weer op te pakken. Klachten die kunnen ontstaan na het doormaken van COVID-19 zijn:

  • Verminderde longfunctie, verminderde ademspierkracht
  • Zwakte van de spieren door langdurig niet bewegen
  • (Fors) verminderd uithoudingsvermogen
  • Pijn en/of stijfheid aan de gewrichten
  • Algeheel gevoel van vermoeidheid
  • Problemen met het uitvoeren van dagelijkse handelingen (ADL)
  • Depressie en/of angstgevoelens

Deze klachten hoeven niet allemaal te ontstaan. De ziekte kan ook veel mildere gevolgen hebben.
Belangrijk is dat u weer vertrouwen krijgt in uw eigen lichaam en dat u inzicht krijgt in uw eigen energiemanagement. Hoe gaat u daar mee om?

Wat kan FysioTotaal betekenen bij uw herstel?
Na verwijzing van uw specialist of huisarts maken we een afspraak. Uw fysiotherapeut zal samen met u kijken welke haalbare doelen nagestreefd gaan worden. Aan de hand van een intakegesprek stellen we een individueel behandelprogramma samen die voor u op maat gemaakt is. Onze therapeuten beschikken over actuele kennis van COVID-19.

Psychosomatische therapie 
Naast fysiotherapie kunt u in onze praktijk ook terecht voor psychosomatische therapie. Deze therapie houdt zich bezig met de wisselwerking tussen lichamelijke en mentale gesteldheid. Psychosomatiek is als het ware het vangnet tussen de fysiotherapeut en de psycholoog.

Psychosomatiek richt zich op ziektebeelden die zich lichamelijk manifesteren, maar waarbij psychische factoren een belangrijke rol kunnen spelen.

Managen van uw energiebalans
Onze collega’s kunnen u helpen in de omgang met angstige gevoelens die mogelijk zijn ontstaan na uw ziekenhuisbezoek. Daarnaast kunnen zij u helpen uw energiebalans beter te managen. Ook krijgt u inzicht in hoe uw herstel kan verlopen, op gebied van duur, intensiteit en uw mogelijke valkuilen. Dit is een belangrijk onderdeel van het revalidatietraject.

Samenwerking met ander zorgverleners
FysioTotaal werkt ook nauw samen met andere disciplines, zoals de huisartsen, ergotherapeuten, psychologen en diëtisten om u zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Hiervoor is een eerstelijns netwerk ingericht met speciale in COVID-19 geschoolde zorgverleners. Daarnaast is er een samenwerking met het St. Jansdal-ziekenhuis waardoor er optimale zorg aangeboden kan worden.

Heeft u vragen? Neem hier contact met ons op, wij staan graag voor u klaar!