Revalidatie bij astma, chronische bronchitis, longemfyseem en Covid-19

Heeft u astma, chronische bronchitis of longemfyseem? En u wilt actief aan uw algemene conditie en longfunctie werken? Dan is de Longrevalidatie is iets voor u! Een actieve leefstijl is een goed medicijn. Door bewegen worden uw ademhalingsspieren sterker en dat leidt ertoe dat u uw dagelijkse activiteiten beter kunt uitvoeren. Bij FysioTotaal in Harderwijk kunt u terecht voor Longrevalidatie. Uw longrevalidatie therapeut bij FysioTotaal is:

Werken aan uw conditie

Samen met een gespecialiseerde fysiotherapeut werkt u aan uw lichamelijke conditie. We besteden onder meer aandacht aan lenigheid, kracht en ontspanning. Zodat u uw dagelijkse activiteiten beter en langer kunt uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan heerlijk wandelen en fietsen. En aan het huishouden. Kortom: u werkt aan kwaliteit van leven. U traint op individueel niveau, onder begeleiding van de fysiotherapeut.

Revalidatie voor Covid-19 patiënten

FysioTotaal biedt een speciaal revalidatietraject aan voor mensen die het coronavirus hebben gehad. Onze gespecialiseerde therapeuten kunnen u ondersteunen bij de omgang met de gevolgen van COVID-19.

Doordat u ziek bent geweest, kunt u klachten ervaren als; benauwdheid, kortademigheid, conditie- en krachtverlies. Ook als u niet in het ziekenhuis hebt gelegen. Hierdoor is begeleiding door een fysiotherapeut van groot belang. Daarnaast kunt u ook angst ervaren, o.a. om weer te bewegen.

Klachten die kunnen ontstaan na COVID-19
Zeker na een periode van opname in het ziekenhuis kan het herstel lang duren en is fysiotherapie aan te bevelen om de draad weer op te pakken. Klachten die kunnen ontstaan na het doormaken van COVID-19 zijn:

  • Verminderde longfunctie, verminderde ademspierkracht
  • Zwakte van de spieren door langdurig niet bewegen
  • (Fors) verminderd uithoudingsvermogen
  • Pijn en/of stijfheid aan de gewrichten
  • Algeheel gevoel van vermoeidheid

Deze klachten hoeven niet allemaal te ontstaan. De ziekte kan ook veel mildere gevolgen hebben.
Voor meer informatie over de Covid-19 revalidatie neemt u contact op met FysioTotaal 0341-460493

Kosten van Longrevalidatie

De vergoeding van Longrevalidatie hangt af van uw eigen ziektekostenverzekering.

Meer informatie over Longrevalidatie

Wilt u meer informatie? Of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact op.