Gezond Veluwe Challenge Harderwijk gaat van start!

Wandel gezellig mee!!

Wat is er heerlijker dan wandelen in de frisse buitenlucht? Ontspannen en tegelijkertijd werken aan je conditie.
Samen wandelen maakt fitter en vrolijker! Daarom starten we 4 april weer met de wandeluitdaging. In samenwerking met Medicamus en de multidisciplinaire zorggroep FleGel organiseert FysioTotaal: de Gezond Veluwe Challenge Harderwijk

Verschillende gemeenten op de Veluwe doen mee: Ermelo, Putten, Zeewolde en Nunspeet. Deze gemeenten organiseren net als Harderwijk een eigen loopgroep. De Challenge is uitermate geschikt voor mensen met een chronische aandoening als COPD, Diabetes of reuma, maar iedereen die mee wil lopen mag meedoen! We bouwen de wandelingen rustig op, zodat wandelen leuk, ontspannend en gezond blijft voor iedereen!

Wij starten elke donderdagavond 18:30 uur vanaf de parkeerplaats bij FysioTotaal. We trainen om tijdens de Challenge Week (exacte datum volgt nog) elke avond 10.000 stappen te zetten, wat neerkomt op zo’n 7 a 8 km. We sluiten de Gezond Veluwe Challenge feestelijke af met een wandeling met alle wandelaars uit Putten, Ermelo, Zeewolde en Nunspeet die dezelfde uitdaging zijn aangegaan.

We hebben ervoor gekozen om rustig te starten, voor sommige mensen is 7 à 8 km lopen een kleinigheid, anderen moeten hiervoor trainen. Daarom loopt er dit jaar ook een wandelcoach mee. De eerste weken lopen we ongeveer 3 à 4 km per avond en dit bouwen we langzaam op. Het kan zijn dat we de groep opdelen in starters en gevorderden. Belangrijk is dat mensen er gewoon plezier in hebben. Mensen motiveren om te bewegen voor een gezonder leven, dat is ons doel!

Er zijn geen kosten aan de Challenge verbonden dus goede schoenen aan en gaan!

De Veluwe Challenge Harderwijk start op donderdag 4 april 18.30 uur op de parkeerplaats bij FysioTotaal. (Achterste Wei 2 Harderwijk)

Ook meelopen voor een gezonder leven? Dat kan, mail naar: s.schaftenaar@fysiototaal.info om je aan te melden.