Update Coronamaatregelen vanaf 28 november 2021


FysioTotaal
is een gezondheidscentrum en onze (para)medische zorg valt onder de wetten van het Nederlandse zorgstelsel. Om deze zorg voor iedereen toegankelijk te houden zijn er door het Genootschap Fysiotherapie en het kabinet, adviezen en verplichtingen opgesteld.

Voor de duidelijkheid: Voor de medische behandelingen van onze therapeuten zijn geen QR-codes nodig. Iedereen kan een afspraak maken en behandelingen ondergaan om bijvoorbeeld te revalideren, te herstellen van een blessure of te werken aan gezondheid in verband met een medische indicatie. Onze fysiotherapeutische zorg gaat ook na 17:00 uur gewoon door. 

Voor al onze activiteiten die niet vallen onder het Nederlandse zorgstelsel, gelden de maatregelen zoals bij sportscholen. Zoals onze Yoga- en Pilates lessen en FysioFit of FysioSport. Ook hier zullen wij dus rekening mee moeten houden.

Vanaf maandag 29 november is sporten na 17:00 uur helaas niet meer mogelijk. Wel willen wij u graag een alternatief bieden, aangezien sporten bijdraagt aan, zowel uw lichamelijke als geestelijke gezondheid.

Daarom: Sport u normaal gesproken na 17:00 uur bij ons, dan neemt de fysiotherapeut contact met u op om een alternatief met u te bespreken. De maatregelen vragen enige flexibiliteit van onze therapeuten als dat van u. Wij hopen op uw begrip. 

Als praktijk hanteren wij de volgende aandachtspunten en raden wij u aan, deze zoveel mogelijk over te nemen.


Advies
· Bij binnenkomst graag uw handen ontsmetten.

· Daar waar mogelijk blijven wij op anderhalve meter afstand.

· Het dragen van een mondkapje wordt zeer op prijs gesteld.

· Blijf thuis bij klachten, ook wanneer uw QR- code een groen vinkje heeft.


Verplichtingen
· Waar géén anderhalve meter afstand mogelijk is, gebruiken wij een mondkapje.

· Voor diensten die niet onder het zorgstelsel vallen, zoals Yoga, Pilates en andere (sport)abonnementen, is het tonen van een QR-code verplicht geworden.

· Onze medewerkers zullen voor aanvang van de les, uw QR-code controleren. Wij hanteren zoveel mogelijk de 1,5 meter.

· Zonder een geldige QR-code kunt u niet deelnemen aan deze activiteiten.


Nog even dit:
Net als heel veel anderen, zien ook wij als zorgmedewerkers het Coronavirus liever gaan dan komen. Ook wij ervaren dat niet iedere opgelegde maatregel hout snijdt. Wel hebben wij de gezamenlijke plicht om er zorg voor te dragen dat iedereen zich welkom en veilig voelt in onze praktijk. Zowel medewerkers als cliënten, sporters en bezoekers. Dat is nu lastiger geworden dan anders en dat vereist van iedereen een hogere mate van flexibiliteit. Blijf rekening met elkaar houden en accepteer andere keuzes. Begrijp bijvoorbeeld dat niet iedereen een mondkapje kan dragen in verband met een chronische longaandoening en dat vaccinatie niet vanzelfsprekend is, als je chemotherapie ondergaat of wacht op een hartoperatie. Met begrip kom je nog altijd verder, dan met een verwijt.

Mocht u vanwege de nieuwe maatregelen ervoor kiezen niet bij ons te komen sporten, dan betreuren wij dat. Het is niet onze intentie om mensen buiten te sluiten, echter kunnen wij er nu niet omheen. Wij staan ervoor open om te zoeken naar oplossingen die binnen de richtlijnen vallen. Mocht buiten sporten bijvoorbeeld voor u een goed alternatief zijn, vragen wij dat aan ons te laten weten. Bij voldoende animo is dat wellicht te organiseren.

Neem gerust contact met ons op wanneer u zit met vragen over uw abonnement of ergens over twijfelt.

Team FysioTotaal.