Onze teamdag had als thema ‘Hoe vind ik de balans tussen ‘werkplezier en werkdruk?’

Het ochtendprogramma stond in het teken van ‘Mindfulness op de werkvloer’ en ’s middags werden we allemaal bewust gemaakt met de o.a. de vragen; ‘Wat kost je energie, of waar krijg je juist energie van?’ Om vervolgens te brainstromen over wat er anders kan.Tussendoor zorgde Jeroen voor de nodige beweging momenten!kortom een dag vol zelfreflectie, bewustwording en gezellig samen zijn!

  

In september 2019 organiseert FysioTotaal een 8-weekse Mindfulness cursus.
Ook wel de MBSR-cursus genoemd, de Mindfulness Based Stress Reduction.
Onze collega
Judith studeert momenteel nog aan het Radboud UMC tot mindfulness trainer.
Voor haar studie zoekt zij nog deelnemers voor deze 8-weekse cursus.

Uitgangspunten van de Mindfulness cursus
Mindfulness Based Stress Reduction is inmiddels een zeer gerespecteerde en wetenschappelijk erkende (evidence based) benadering bij stress en chronische ziekten. Deelnemers, waaronder nu ook een toenemend aantal mensen die niet direct met klachten kampen, melden dat ze meer inzicht en stabiliteit ontwikkelen in het omgaan met de altijd weer terugkerende ups en downs van het dagelijks leven. Nu de resultaten van deze training goed zijn en er steeds meer toepassingsgebieden blijken te zijn, is er grote belangstelling voor.

Wat is Mindfulness?
Bij de MBSR cursus speelt het leren van mindfulness een centrale rol. Mindfulness is je bewust zijn van je ervaring op dit moment, dat klink eenvoudig, maar deze vaardigheid vergt training en inzet. Bij mindfulness schenk je aandacht aan wat je op dit moment voelt of denkt, met een open, onderzoekende, niet oordelende houding. Wanneer wij deze vaardigheid trainen kunnen we beter observeren wat zich in ons lichaam en in onze geest voordoet, er komt ruimte om bewust te kiezen hoe er het beste mee om te gaan, in plaats van te reageren uit gewoonte, je automatische piloot.

Het gebeurt je vast ook regelmatig dat je gedachten afdwalen door een stroom van gevoelens en gedachten, zorgen, eisen en verantwoordelijkheden. We willen vaak dat de dingen anders zijn dan hoe ze zijn op dit moment, vooral wanneer er problemen zijn zoals stress, pijn of ziekte. Mindfulness kan je helpen om direct naar onze ervaring te gaan wanneer we de uitdagingen van het leven aangaan. Dit kan onze kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren.

Geïnteresseerd geraakt? En denk je dat Mindfulness ook iets voor jou kan betekenen? Of wil je meer weten? Bel dan met FysioTotaal 0341-460493