nanette-egberts-2017De samenwerking
Sinds begin van dit jaar werken wij samen met Podoloog Nanette Egberts. Een prettige samenwerking omdat de combinatie fysio-manueeltherapie en podologie een perfecte manier is om mensen met voetklachten en loopklachten te helpen. Zo kan er bijvoorbeeld een steunzool worden aangemeten.

Loopanalyses
Dankzij deze samenwerking kunnen wij voet- en loopanalyses bij u uitvoeren. Een uitstekend antwoord op de klachten en blessures die we in de praktijk zien. Deze klachten komen veelal voort uit een verkeerd looppatroon en een verkeerde voetenstand of afwikkeling. Aanpassen van de wijze waarop u loopt en eventueel een zool voor uw (sport)schoenen kunnen blessures voorkomen.

Het consult 

Nanette is een dagdeel in de week bij ons in de praktijk. Het consult met haar bestaat uit een medisch vraaggesprek en een inspectie van uw huidige schoenen. We bekijken uw voetenstand, testen zo nodig de beweeglijkheid van belangrijke gewrichten en maken een digitale drukmeting in statische (in stand) en dynamische (lopend) houding. Daarna maken we een loopanalyse en nemen de afwikkeling van de stappen die u maakt op met een videocamera. Deze beelden worden samen met u geanalyseerd en leiden tot een advies. U krijgt wellicht het advies gebruik te maken van een (sport)steunzool of een bepaald type sportschoen. Steunzolen worden op maat vervaardigd door onze podoloog. Na een half jaar vindt er controle van de zool plaats.

Echografie
Er kan ook gebruik gemaakt worden van echografie. Echografie is een methode om diverse aandoeningen in beeld te brengen. Onder meer irritaties van pezen; zoals afwijkingen aan de achillespees of verkalking in de pezen. Ook een hielspoor of een slijmbeursontsteking kan met behulp van echografie zichtbaar worden gemaakt. Het onderzoek is snel, gemakkelijk en comfortabel. Echografie kan het onderzoek van de fysiotherapeuten ondersteunen. Aan de hand van de bevindingen maakt de fysiotherapeut een behandelplan en kan het genezingsproces met echografie goed gevold worden.

Podoloog Nanette is aangesloten bij Stichting LOOP. Vandaaruit is vergoeding voor o.a. steunzolen mogelijk. Meer weten over de werkwijze van Nanette?
Ga dan naar haar website: http://www.fysiohoutwal.nl/medewerkers/nanette-egberts/