Vanaf het nieuwe jaar kunt u ook bij ons terecht voor:

Yoga Het woord yoga betekent eenheid. Yoga heeft als doel het lichaam en geest te verbinden door middel van de ademhaling. Yoga is een fysieke en mentale belevenis. Het gaat over balans; balans in je lijf en in je hoofd. Het is grenzen opzoeken maar zeker ook respecteren. Elk persoon ervaart dit anders. Yoga is er voor iedereen. Er zullen verschillende vormen van yoga worden aangeboden. Zo kunt u denken aan Yin Yoga, een mooie rustige vorm yoga. Het wordt ook wel bindweefsel yoga genoemd. Yin Yoga is de manier om je bindweefsel en gewrichten te herstellen en te versterken. Of bijvoorbeeld Yoga Nidra, de yoga van de slaap, die je in een diepe staat van ontspanning brengt.

Pilates Hierin zijn de sleutelwoorden: spieroefeningen, lenigheid en evenwicht. Pilates is een eenvoudige maar toch intensieve en doeltreffende training voor elke leeftijd, zowel voor beginners als gevorderde sporters. Ook binnenkort bij ons in de praktijk, Perfect Pilates Senioren. De seniorenlessen zijn minder zwaar dan de gewone Pilates lessen.

Psychosomatiek De psychosomatisch therapeut kijkt naar de psychosociale aspecten die een rol spelen bij het ontstaan van de lichamelijke klachten. De behandeling bestaat uit lichaamsgerichte oefeningen en therapeutische gesprekken. De psychosomatisch oefentherapeut kijkt verder dan de lichamelijke klachten en zoekt samen met de cliënt naar de oorzaak, de stressor van de klachten, zodat er klachtinzicht ontstaat.

Qi Gong Qi Gong is goed voor lichaam en geest. Qi Gong komt uit China, het wordt gedaan om ouderdomsklachten te verminderen of te voorkomen, maar zeker ook voor ontspanning. De oefeningen worden vloeiend op het ritme van de ademhaling uitgevoerd. De eenvoudige en sierlijke bewegingen stimuleren de doorstroom van energie (Qi) en maken je lichaam ontspannen en krachtig.

Mindfulness Mindfulness kan o.a. gebruikt worden om anders om te gaan met stress, burn-out klachten, onrust, chronische pijn en bijvoorbeeld onzekerheid. Ook kun je mindfulness gebruiken om je meer verbonden te voelen met alles om je heen in je leven. Het staat voor open en bewust aanwezig zijn in het huidige moment. En dat bewustzijn kan je trainen. Daarom kunt u bij ons een 8-weekse mindfulnesstraining volgen.

Medical Kinetics Bij Medical Kinetics® draait het om natuurlijk bewegen. U hoeft niet meer steeds dezelfde beweging te maken in dezelfde richting of met hetzelfde ritme. Tijdens de groepslessen wordt er bewogen in alle richtingen, wordt er gewisseld in tempo en worden de spieren over hun hele bereik beoefend. Hierbij wordt er zowel inspannend als ontspannend gewerkt. Doordat niet iedereen gelijk is, zijn er voldoende variaties mogelijk binnen het programma.