Mindfulness en Beweging bij kanker

Complementaire zorg naast reguliere geneeskunde

Helaas gaat de lezing Mindfulness en Beweging bij kanker op 14 oktober niet door.
Dit door de aangescherpte maatregelen van de overheid om het coronavirus onder controle te krijgen.
Zodra de mgelijkheid zich voordoet, zullen wij een nieuwe datum prikken.

Met vriendelijke groet, de organisatie van de Maretak en FysioTotaal  

Wat is complementaire zorg?
Complementaire zorg betekent hier letterlijk aanvullende zorg. Er zijn veel verschillende soorten complementaire zorg, denk bijvoorbeeld aan o.a.

  • Adem- ontspanningstherapie (AOT)
  • Massage
  • Mindfulness en yoga

Maar ook een aanvullend dieet, of coaching valt onder complementaire zorg. De belangrijkste reden waarom mensen voor dit soort aanvullende behandelingen kiest is het verbeteren van de kwaliteit van leven en welzijn.

De lezing, woensdag 14 oktober
Bij FysioTotaal gaan wij ervan uit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wij comineren daarom reguliere geneeskunde met wetenschappelijk bewezen complementaire zorg. De complementaire zorg werkt aanvullend op de reguliere zorg. Eigenaar, manueeltherapeut en leefstijlcoach Marieke Plas zal hier meer over vertellen.

Bewegen bij kanker
Als u kanker hebt en u wordt daarvoor behandeld, dan is de kans groot dat u zich vermoeid voelt. Rust lijkt dan beter dan fysieke inspanning. Toch blijkt in veel gevallen het tegendeel waar. Juist door meer te bewegen bij kanker, of zelfs te sporten, bestrijdt u die vermoeidheid effectiever. OncoFit- en fysiotherapeut Lisa de Graaf zal vertellen over het belang van bewegen bij kanker en over het effect van de herstelmogelijkheden, zowel voor, tijdens, als na bijvoorbeeld chemotherapie.

Mindfulness bij kanker
Daarnaast vertellen wij ook wat Mindfulness bij mensen met kanker kan betekenen. Mindfulness is ook een vorm van complementaire zorg. De Mindfulness training is gericht op het leren omgaan met de stress die de ziekte met zich meebrengt. Bijvoorbeeld, hoe om te gaan met malende gedachten, gevoelens van verdriet, angst en mogelijke lichamelijke klachten als pijn en vermoeidheid. Hoe zorg je goed voor jezelf? Mindfulness trainer Judith Kluiver vertelt hier meer over.

Lezing: Mindfulness en Beweging bij Kanker
Locatie: Centrum de Zin, Stationslaan 32, Harderwijk 
Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Toegang: gratis 
Aanmelden: aanmelden@demaretakveluwe.nl