Lezing Bewegen en Mindfulness bij kanker
complementaire zorg naast reguliere geneeskunde.

Wanneer: Woensdag 27 oktober
Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Toegang: gratis
Aanmelden: aanmelden@demaretakveluwe.nl

(de toegang is gratis, maar graag wel eerst even aanmelden)

 

 

Wat is complementaire zorg?
Complementaire zorg betekent hier letterlijk aanvullend. Er zijn veel verschillende soorten complementaire zorg, denk bijvoorbeeld aan o.a.:
adem- ontspanningstherapie, massage,  mindfulness en acupunctuur. Maar ook een aanvullend dieet, of coaching valt onder complementaire zorg. De belangrijkste reden waarom mensen voor dit soort aanvullende behandelingen kiezen is het verbeteren van de kwaliteit van leven en welzijn.

De Lezing
Bij FysioTotaal gaan wij ervan uit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wij combineren daarom reguliere geneeskunde met, wetenschappelijk bewezen, complementaire zorg. De complementaire zorg werkt aanvullend op de reguliere geneeskunde.

Bewegen bij Kanker
Als u kanker hebt en u wordt daarvoor behandeld, dan is de kans groot dat u zich vermoeit voelt. Rust lijkt dan beter dan fysieke inspanning. Toch blijkt in veel gevallen het tegendeel waar. Juist door meer te bewegen bij kanker, of zelfs te sporten, bestrijdt u die vermoeidheid effectiever. Fysiotherpeut Lisa de Graaf zal  vertellen over heb belang van bewegen bij Kanker en over het effect van de herstelmogelijkheden, zowel voor, tijdens als na chemotherapie.

Mindfulness bij kanker
Daarnaast vertellen we ook wat Mindfulness bij mensen met kanker kan betekenen. Mindfulness is een vorm van complementaire zorg.
De mindfulness training is gericht op het leren omgaan met de stress die de ziekte met zich meebrengt. Bijvoorbeeld hoe om te gaan met malende gedachten, gevoelens van verdriet, angst en hoe om te gaan met mogelijke lichamelijke klachten als pijn en vermoeidheid. Hoe zorg je goed voor jezelf? Mindfulness trainer Judith Kluiver vertelt u hier meer over.