diabetes challenge harderwijkMensen met diabetes laten ervaren wat het effect van bewegen op je gezondheid kan zijn. Dat is het doel van de Diabetes Challenge Week. De Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Deze foundation wil mensen informeren over de positieve effecten van sport en bewegen op een leven met diabetes. Deze week lopen mensen uit Harderwijk, Ermelo, Nunspeet en Putten de Challenge Week van 10.000 stappen per dag.

‘Elke regio trainde zijn eigen deelnemers. In maart dit jaar  zijn wij in Harderwijk een groep gestart met een wekelijkse training, verteld Samuël, een van de initiatiefnemers van de Diabetes Challenge Harderwijk. ‘Diëtisten, praktijkondersteuners huisartsen en FysioTotaal zijn de samenwerking aangegaan en hebben een groep enthousiaste Harderwijkse lopers begeleid naar de Diabetes Challenge Week van 26 juni t/m 30 juni. In deze week lopen alle deelnemers van de Noord Veluwe de Challenge gezamenlijk. Een grote happening natuurlijk, waarin sportiviteit en gezelligheid voorop staat.

‘Belangrijkste is dat mensen er gewoon plezier hebben in het wandelen!’  – Sam Schaftenaar, FysioTotaal –

‘We trainden elke donderdagavond om tijdens de Challenge Week elke avond 10.000 stappen te zetten, dat komt al snel neer op zo’n 8 tot 10 km per avond’, verteld Samuël van FysioTotaal ‘We hebben ervoor gekozen om rustig te starten, voor sommige mensen is 8 km lopen een kleinigheid, anderen moeten hiervoor trainen. Belangrijk is dat mensen er gewoon plezier in hebben. Dat doel hebben we zeker bereikt! De deelnemers zijn heel enthousiast en sommigen willen de wekelijkse wandeltraining gewoon doorzetten!’

Zaterdag 1 juli is de Diabetes Challenge week feestelijk afgesloten met alle deelnemers uit de regio Noord Veluwe in Harderwijk op Sonnevanck.