Inmiddels is de Mindfulness training in september vol. Wilt u op de hoogte blijven van toekomstige trainingen? Stuur dan een mailtje naar info@fysiototaal.info. U komt dan op de mailinglijst te staan. Zodra bekent is wanneer de volgende training plaatsvindt, ontvangt u van ons een vrijblijvende mail met informatie. Of houd onze website in de gaten, daar vermelden wij ook wanneer er weer een nieuwe training start!

Deelnemers gezocht voor de MBSR-cursus (Mindfulness Based Stress Reduction)
Onze collega Judith Kluiver studeert aan het Centrum voor mindfulness aan het Radboud UMC. Voor haar stage is zij nog op zoek naar mensen die bij haar een 8-weekse training willen volgen. De training start op dinsdagavond 3 september 2019 van 19:00 – 21:30 uur. Heeft u interesse of vragen, neem dan hier contact met ons op.

Uitgangspunten van de Mindfulness cursus
Mindfulness Based Stress Reduction is inmiddels een zeer gerespecteerde en wetenschappelijk erkende benadering bij stress en chronische ziekten. Deelnemers, waaronder nu ook een toenemend aantal mensen die niet direct met klachten kampen, melden dat ze meer inzicht en stabiliteit ontwikkelen in het omgaan met de altijd weer terugkerende ups en downs van het dagelijks leven. Nu de resultaten van deze training goed zijn en er steeds meer toepassingsgebieden blijken te zijn, is er grote belangstelling voor.

Wat is Mindfulness?
Bij de MBSR cursus speelt het leren van mindfulness een centrale rol. Mindfulness is je bewust zijn van je ervaring op dit moment, dat klink eenvoudig, maar deze vaardigheid vergt training en inzet. Bij mindfulness schenk je aandacht aan wat je op dit moment voelt of denkt, met een open, onderzoekende, niet oordelende houding.

Wanneer wij deze vaardigheid trainen kunnen we beter observeren wat zich in ons lichaam en in onze geest voordoet, er komt ruimte om bewust te kiezen hoe er het beste mee om te gaan, in plaats van te reageren uit gewoonte, je automatische piloot.

Mindfulness kan ons helpen om de uitdagingen van het leven beter aan te gaan en verbetert de kwaliteit van leven aanzienlijk. – Centrum voor mindfulness, Radboud UMC  –

Bewust zijn vergroten
Bij mindfulness geven we onze aandacht terwijl we ons daarvan bewust zijn. Dit is het tegenovergestelde van handelen op de automatische piloot. Wanneer we automatisch handelen zijn we ons minder bewust van onze intenties en handelingen. We krijgen gemakkelijker het gevoel dat we worden geleefd. Aandacht kan ons handelen alert maken. Er ontstaat ruimte voor inzicht en het maken van keuzes.

Dankzij wetenschappelijke onderzoeken wordt mindfulness steeds vaker bestempeld als een bewezen effectieve behandeling – Radboud UMC –
Oorsprong
Mindfulness combineert moderne psychologische inzichten met oude en beproefde vormen van meditatie en yoga. Mindfulness is niet gebonden aan een bepaalde religieuze context, maar kan worden ingezet op een makkelijk toepasbare, praktische manier. Mindfulness wordt getraind met behulp van meditatie-technieken die zich bijvoorbeeld richten op de adem of op ons lichamelijk bewustzijn. Veel mensen die een training gevolgd hebben vertellen beter gebruik te kunnen maken van hun vermogen om vanuit kracht en wijsheid om te gaan met alles wat zich in het leven voordoet.
 Geïnteresseerd geraakt? En denk je dat Mindfulness ook iets voor jou kan betekenen? Of wil je meer weten? Neem dan hier contact met ons op.