Yoga docente Judith Buissant des Amorie – Keizer heeft haar eigen yogaschool in Nijkerkerveen. Vanaf maart zal zij een paar uur per week yoga geven bij ons in de praktijk! Wij zijn ontzettend blij met deze nieuwe vorm van bewegen en bewustwording bij ons in de praktijk!
TIP! EERSTE TWEE WEKEN VAN MAART GRATIS PROEFLESSEN YOGA! OPGEVEN KAN VIA: INFO@FYSIOTOTAAL.INFO
Even kort wat over Judith:
Na twee jaar conservatorium heeft Judith de opleiding HBO verpleegkunde afgerond. Het werken in de verpleging bracht haar naast een gevoel van betrokkenheid ook een interesse bij voor de anatomie van ons lichaam. Jaren lang heeft zij  les  gegeven aan verschillende doelgroepen van aerobic, zumba, body contour tot yoga en pilates en zelfs peuterdans. In 2015 heeft Judith met succes de vierjarige Yoga & Vedanta opleiding afgerond. Als gediplomeerd yogadocent is zij lid van de VYN (Vereniging Yogadocenten Nederland).

 

‘Ik voel me betrokken en het doet me goed te zien als anderen beter in hun vel zitten door yoga en in hun dagelijks leven meer balans ervaren.’  – Yoga docente Judith Buissant des Amorie –

Vanaf maart zal Judith de volgende yoga vormen gaan geven:
Flow Yoga.
Bij een flow les komt er vanuit de adem verbinding tussen de houdingen.De flow yogales is afgeleid van de Asthanga Vinyasa Yoga. De bewegingen zijn wat vloeiender dan in de Hatha Yoga les en daardoor ontstaat er een natuurlijke flow. De Suryanamaskar (zonnegroet) komt vaker terug en door middel van de zonnegroet ontstaat er een verbinding tussen de houdingen. De les is wat intensiever dan een Hatha Yoga les, maar minder intens (of milder) dan een Asthanga Yoga les.
Hatha yoga
Het woord Hatha komt uit het Sanskriet en dat kan je opsplitsten in ‘ha’ wat zon betekent en ‘tha’ wat maan betekent, twee tegenpolen. Bijvoorbeeld koud en warm, zwaar tegenover licht. Actief tegenover passief, willen tegenover kunnen. In de Hatha Yoga probeer je door middel van houdingen geleid door je adem meer in balans te komen en meer rust te ervaren.
De Hatha Yoga is niet prestatiegericht. je mag zelf ontdekken hoe het voor jou goed voelt. Na een houding neem je de tijd om te voelen wat een houding met je gedaan heeft, je voelt na. Het is een individuele zoektocht waarin je vooral mag doen wat jouw lichaam nodig heeft.
We eindigen met een eindontspanning, de Savasana.
Voor iedereen toegankelijk.
Yin yoga en meditatie
Yin Yoga is een mooie rustige vorm yoga, waarbij je de houding langer aanhoudt. Het wordt ook wel bindweefsel yoga genoemd. Yin Yoga is de manier om je bindweefsel en gewrichten te laten herstellen en te versterken. Door het langzame tempo kom je meer tot rust en neemt je lichaamsbewustzijn toe.
De meditatie vorm die we toepassen is een afgeleide van Vipassana meditatie.
Voor iedereen toegankelijk
Stoel Yoga 
Je volgt de les vanaf je stoel. De houdingen worden ondersteund door de stoel. Dit kan heel prettig zijn wanneer je moeite hebt met liggen en niet makkelijk kunt zitten op de grond. Bij staande oefeningen wordt de stoel vaak gebruikt als steun bij balansoefeningen of om een houding te vergemakkelijken.
Deze les is laagdrempelig, en ook geschikt voor mensen die een lichamelijke beperking hebben.
DE EERSTE TWEE WEKEN IN MAART GRATIS PROEFLES YOGA DOOR JUDITH. GEEF JE SNEL OP! 
Woensdagavond

18:00-19:00 Yin yoga
19:00-20:00 Flow yoga

Donderdagochtend
 08:45-10:00 Yin yoga en meditatie
10:30-11:30 Hatha yoga
11:30-12:30 Flow yoga
Wil je een andere keer een proefles volgen? Neem dan contact op met info@fysiototaal.info of bel met 0341-460493