SLAAPOEFENTHERAPIE

U kunt bij Hester terecht voor slaaptherapie

Slaapoefentherapie is gericht op het herstellen van een gezonde slaap. Slaapproblemen kunnen bestaan uit niet kunnen inslapen, niet kunnen doorslapen of te vroeg wakker worden. Door slaapgebrek

ontstaan klachten en beperkingen in het dagelijks functioneren. Zoals vermoeidheid, slaperigheid overdag, concentratieproblemen, piekeren, doemdenken en/of een moedeloos gevoel.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat chronische slapeloosheid kan leiden tot een verhoogde kans op depressie, angst,  hart en vaatziekten, diabetes type II en overgewicht.

VERSCHILLENDE FACTOREN

U kunt ook bij Lijanne terecht voor slaaptherapie

De slaapoefentherapeut kijkt met u naar verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de verstoorde slaap. Verschillende biologische, psychische en sociale problemen of een ongezonde leefstijl kunnen u uit de slaap houden. Voorbeelden hiervan zijn: te veel drukte overdag, slecht kunnen ontspannen, negatieve gedachten die kunnen ontstaan over de slaap of piekeren en zorgen. Een verstoorde slaap is een 24 uurs probleem.

SLAAPPROBLEMEN

Wij gaan met u op zoek naar onderliggende oorzaken en in standhoudende factoren, we maken ze inzichtelijk en gaan ze samen met u aanpakken.

De behandeling bestaat onder andere uit bewustwording en inzicht krijgen in gezond slaapgedrag, leren ontspannen, ademhalingsoefeningen en cognitieve gedragstherapie om weer positief of neutraal te leren denken en handelen met betrekking tot slaap.

De behandeling kan individueel plaatsvinden of in een groep. Individuele behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de aanvullende verzekering.

Hester en Lijanne werken bij Beweeg in Balans en hebben hun praktijk bij FysioTotaal aan de Achterste Wei 2 in Harderwijk.
U kunt telefonisch een afspraak met ze maken op: 0341-266353 of mobiel op 06-24980295
Of ga naar hun website voor meer informatie:
Praktijk BEWEEG in BALANS Harderwijk (mensendieck-harderwijk.nl)