OncoFit bij FysioTotaal

OncoFit is bewegen na kanker

Kanker is een zeer ingrijpende ziekte. Uw lichamelijke conditie en kracht zijn achteruit gegaan. Dit uit zich vaak in vermoeidheid. Hoewel u misschien denkt dat rust dan de oplossing is, blijkt dat door rust uw conditie nog verder achteruit gaat. Bewegen na de behandeling zorgt ervoor dat u conditie en kracht opbouwt en dit draagt weer bij aan uw zelfvertrouwen en welbevinden. OncoFit is een groepstraining speciaal voor mensen die kanker hebben gehad. U traint onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut.  OncoFit is erop gericht om u weer op weg te helpen naar een gezonde leefstijl. Fysiotherapeute Lisa de Graaf helpt u hierbij.

OncoFit zorgt ervoor dat u zich weer fit gaat voelen, u bouwt conditie op, maar ook zelfvertrouwen. En heeft u een dipje, geen probleem, daar is in deze training begrip en tijd voor. – fysiotherapeut Lisa –

Intake

Allereerst zal Lisa een intake met u doen van 50 minuten. Tijdens dit gesprek kunt u samen uw doelen opstellen. Lisa zal u om gegevens vragen en er worden metingen gedaan. Zo heeft u een nul-meting van uw conditie en uw spierkracht. Op die manier kunnen wij uw vooruitgang in kaart brengen. We bouwen uw conditie langzaam op, in uw eigen tempo, zodat u het goed vol kunt houden.

De training

U traint 1x per week onder begeleiding van onze gespecialiseerde fysiotherapeut Lisa de Graaf. De training is gericht op kracht, conditie, ontspanning en daarnaast een stukje educatie. De groep waarin u traint, bestaat uit maximaal acht deelnemers. Dit om de persoonlijke aandacht te kunnen garanderen.

Leefstijl thema’s 
Om de 6 weken wordt er een speciaal thema uitgelicht. Dit thema heeft altijd te maken met het bevorderen van een gezonde leefstijl. U kunt onder andere denken aan het thema, voeding, ontspanning of uw mentaal welbevinden. Tijdens deze week besteden we dan extra aandacht aan dat thema. OncoFit heeft een cyclus van 6 maanden. Na deze 6 maanden heeft u voldoende bagage om uw gezonde leefstijl zelfstandig voort te zetten. Mocht u langer willen deelnemen aan de OncoFit, dan is dat mogelijk in overleg met de therapeut.

Kosten en tijden

De OncoFit trainingen zijn iedere woensdag van 13:00 – 14:15 uur. Kosten voor de OncoFit zijn € 45,- per maand.

Meer informatie

Wilt u meer informatie, of heeft u nog vragen? Belt u dan met FysioTotaal 0341-460493

Wij helpen u van uw klacht af

Maak een afspraak