OncoFit – sporten na kanker

Kanker is een zeer ingrijpende ziekte. Uw lichamelijke conditie en kracht zijn achteruit gegaan. Dit uit zich vaak in vermoeidheid. Hoewel u misschien denkt dat rust dan de oplossing is, blijkt dat door rust uw conditie nog verder achteruit gaat. Sporten na de behandeling van kanker zorgt ervoor dat u conditie en kracht opbouwt en dit draagt weer bij aan uw zelfvertrouwen en welbevinden. OncoFit is een groepstraining speciaal voor mensen die kanker hebben gehad. U traint onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut.  OncoFit is erop gericht om u weer op weg te helpen naar een gezonde leefstijl. Fysiotherapeute Lisa de Graaf helpt u hierbij.

OncoFit zorgt ervoor dat u zich weer fit gaat voelen, u bouwt conditie op, maar ook zelfvertrouwen. En heeft u een dipje, geen probleem, daar is in deze training begrip en tijd voor. – fysiotherapeut Lisa –

Intake

Allereerst zal Lisa een intake met u doen van 50 minuten. Tijdens dit gesprek kunt u samen uw doelen opstellen. Lisa zal u om gegevens vragen en er worden metingen gedaan. Zo heeft u een nul-meting van uw conditie en uw spierkracht. Op die manier kunnen wij uw vooruitgang in kaart brengen. We bouwen uw conditie langzaam op, in uw eigen tempo, zodat u het goed vol kunt houden.

De training

U traint 1x per week onder begeleiding van onze gespecialiseerde fysiotherapeut Lisa de Graaf. OncoFit, sporten na kanker is gericht op kracht, conditie, ontspanning en daarnaast een stukje educatie. De groep waarin u traint, bestaat uit maximaal acht deelnemers. Dit om de persoonlijke aandacht te kunnen garanderen.

Werken met leefstijl thema’s 
Om de 6 weken wordt er een speciaal thema uitgelicht. Dit thema heeft altijd te maken met het bevorderen van een gezonde leefstijl. U kunt onder andere denken aan het thema, voeding, ontspanning of uw mentaal welbevinden. Tijdens deze week besteden we dan extra aandacht aan dat thema. OncoFit heeft een cyclus van 6 maanden. Na deze 6 maanden heeft u voldoende bagage om uw gezonde leefstijl zelfstandig voort te zetten. Mocht u langer willen deelnemen aan de OncoFit, dan is dat mogelijk in overleg met de therapeut.

Kosten en tijden

De OncoFit trainingen zijn iedere woensdag van 13:00 – 14:15 uur.
Kosten voor 1x per week OncoFit zijn € 46,50 per maand

Meer informatie

Wilt u meer informatie, of heeft u nog vragen? Belt u dan met FysioTotaal 0341-460493

Wij helpen u van uw klacht af

 

Maak een afspraak