Hardloopcursus voor beginners

Wil je (weer) plezier krijgen in hardlopen? Zorgen voor je gezondheid kan ook leuk zijn! Bij de ‘Hardloopcursus voor Beginners’ leer je je conditie op te bouwen en kan je na 12 weken 5 km hardlopen aan één stuk! Velen zijn je al voorgegaan! En met succes!
Tijdens de cursus krijg je tips en oefeningen mee, zodat je thuis ook aan de slag kan. Je traint in een groep en je wordt begeleid door fysiotherapeut Koen van Elten.

21 maart 2022 start Koen weer een nieuwe beginnersgroep voor hardlopers!
Elke maandagavond van 20:00 tot 21:00 uur 12 weken lang.
Aanmelden voor deze cursus kan via info@fysiototaal.info of je kunt ons even bellen op 0341-460493

 

beginnerscursus hardlopen

Waarom is hardlopen goed voor je gezondheid?

Hardlopen is goed voor je hart. Regelmatig rennen of joggen zorgt voor een lagere bloeddruk, een lagere hartslag (ook in rust), een lager cholesterol en minder kans op diabetes type 2.

Hardlopen helpt je ook je psychische weerbaarheid te vergroten. Je gaat letterlijk en figuurlijk beter in je vel zitten. Dit komt onder andere door de extra aanmaak van serotonine in je lijf, het zogeheten gelukshormoon. Dit zorgt er weer voor dat je beter en dieper slaapt, je meer zelfvertrouwen krijgt en je productiever wordt.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de calorieën die je verbrandt tijdens een eindje hardlopen. Kortom vind je het heerlijk om in de buitenlucht te sporten, en wil je goed zorgen voor je lichaam én geest, dan is hardlopen een hele goede keus!

  • Wanneer: Start 2 x per jaar (voorjaar en najaar)
  • Duur: 12 weken, 1 x per week één uur
  • Tijd: Van 20:00 tot 21:00 uur
  • Doel: 5 km aan één stuk hardlopen en plezier krijgen ín het hardlopen!
  • Kosten: Introductieprijs € 60,-
  • Maximale aantal deelnemers: 20 personen
  • Minimaal aantal deelnemers: 10 personen

 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden? Neem gerust contact op.