Podologie bij FysioTotaal in Harderwijk

U kunt bij een podoloog terecht met veel verschillende klachten die te maken hebben met uw voet. Bijvoorbeeld bij afwijkende vormen, verminderde beweeglijkheid en overbelasting. Ook bij irritaties van pezen, zoals afwijkingen aan de achillespees of verkalking in de pezen en hielspoor kunt u terecht bij de podoloog. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden. Welke behandeling u krijgt, hangt af van de oorzaak van uw klacht.

 

 

Samenwerking met de podoloog

Sinds begin 2017 werkt FysioTotaal samen met podoloog Nanette Egberts. Nanette is naast fysiotherapeut en manueeltherapeut ook podoloog met een eigen praktijk in Zeewolde. Nanette is een dagdeel in de week bij ons in de praktijk om mensen met voetklachten en loopklachten te helpen.

de Loopanalyse

Het consult met Nanette bestaat uit een medisch vraaggesprek en een inspectie van uw huidige schoenen. We bekijken uw voetenstand en maken een drukmeting in statische en dynamische houding. Daarna maken we een loopanalyse en nemen de afwikkeling van de stappen die u maakt op met een videocamera. Deze beelden worden samen met u geanalyseerd en leiden tot een advies. U krijgt wellicht het advies gebruik te maken van een steunzool of een bepaald type sportschoen. Steunzolen worden op maat vervaardigd en na een half jaar vindt er een controle van de zool plaats.

de Echografie

Er kan ook gebruik gemaakt worden echografie. Echografie is een methode om diverse aandoeningen in beeld te brengen. Onder meer irritaties van pezen; zoals afwijkingen aan de achillespees of verkalking in de pezen. Ook een hielspoor of een slijmbeursontsteking kan met behulp van echografie zichtbaar worden gemaakt. Het onderzoek is snel, gemakkelijk en comfortabel. Echografie kan het onderzoek van de fysiotherapeut ondersteunen. Aan de hand van de bevindingen maakt de fysiotherapeut een behandelplan en kan het genezingsproces met echografie goed gevolgd worden.

De kosten van een podologie consult

Podoloog Nanette is aangesloten bij Stichting LOOP. Vandaaruit is vergoeding voor o.a. steunzolen mogelijk. Wilt u meer weten over de werkwijze van Nanette? Ga dan naar de website van haar praktijk in Zeewolde: http://www.fysiohoutwal.nl/medewerkers/nanette-egberts/